Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 16. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Hétvégén 10 fokot zuhan a hőmérséklet

Hétvégén 10 fokot zuhan a hőmérséklet

A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esős lesz az idő, többfelé erős, viharos lesz a szél is.

A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esős lesz az idő, többfelé erős, viharos lesz a szél is.

Pénteken a déli óráktól észak, északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Az ország déli felén erős, néhol viharos lesz a szél. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton reggelig még sokfelé, majd egyre kevesebb helyen várható eső, délután jellemzően már csak a középső országrészben alakulnak ki záporok. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban 4-10 fok lehet. Napközben 11-15 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap reggelig az ország nagyobb részén derült vagy gyengén felhős idő valószínű, napközben gomolyfelhők képződnek, délutántól pedig északkelet felől vastagodó fátyolfelhőzet érkezik az ország fölé. Estétől egyre több helyen erősen felhős égre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Hajnalban többfelé fagypont alá süllyed a hőmérő higanyszála: a minimumhőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul, sőt a fagyzugos területeken még ennél is hidegebb lehet. A maximumhőmérséklet 13-14 fok körül valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.