Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 15. 12:02, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Hétfőtől ütemezett betegellátás lesz a félegyházi kórházban

Hétfőtől ütemezett betegellátás lesz a félegyházi kórházban

A vérvételre, röntgenre és a sebészeti szakrendelésre érkező betegek a bejáratnál történő előzetes szűrés után egy sorszámot kapnak az ott tartózkodó kollégától.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzet miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kiskunfélegyházi Telephelyén a járóbeteg-ellátás egyes területein ütemezett betegellátást vezetnek be március 16-án, hétfőtől – tájékoztatta la Félegyházi Közlöny szerkesztőségét az intézmény.

A vérvételre, röntgenre és a sebészeti szakrendelésre érkező betegek a bejáratnál történő előzetes szűrés után egy sorszámot kapnak az ott tartózkodó kollégától. A rendelések előtti folyosóra csak 10 beteget engednek be egyszerre, a többi várakozótól azt kérik, hogy a bejárat előtt várakozzanak, megtartva egymás között az 1 méteres távolságot. Behívás a sorszámok alapján történik.

Kérik türelmesen várakozzanak, az intézkedések az önök védelmében történnek. Zárt térben és tömegben a fertőződés kockázata nagy mértékben fokozódik!

Laboratóriumba betegfelvétel reggel 7 órától 9 óráig történik.

Kérik a lakosságot, ne reggel hétre érkezzenek, mert először a kismamák, és a terhelésre érkező betegek ellátása történik meg.

Az eredményekért nem szükséges bejönni, azok az EESZT-be (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, hétköznapi nevén a „felhőbe”) kerülnek, és a háziorvosok látják azokat.

A fertőzésveszélyes ellátások számának csökkenése, az ellátók adminisztratív terheinek csökkentése és annak érdekében, hogy az egészségügyi kapacitások az új koronavírus elleni védekezésre koncentrálódhassanak, szombaton rendeleteket módosított dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Ez alapján az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt és a veszélyhelyzet megszűnését követően még 90 napig. A stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet.

Ezért kérik önöket, hogy a krónikus betegségek esetén, ha nincs új panasza csak telefonon keressék a szakrendeléseket, és beszéljék meg a gyógyszereik felírását kezelőorvosukkal. A receptek szintén a EESZT-be (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe, hétköznapi nevén a „felhőbe”) kerülnek. Ez alapján a gyógyszertárban, papír alapú felírási igazolás nélkül is kiválthatók.

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a gyógyszer kiadója a „felhőben lévő” gyógyszer kiadását felírási igazolás nélkül is teljesíti azon személy részére, aki a beteg TAJ-számát közli, és a saját természetes személyazonosító adatait hitelt érdemlően bizonyítja.

Kérnek mindenkit, hogy saját és mások egészsége védelmében csak sürgős esetben keressék fel a járóbeteg-szakrendeléseket! A nem sürgős probléma miatti vizsgálatokat halasszák a járvány lezajlása utáni időszakra!

Kórházi befekvésre, műtétre, szakvizsgálatra indulás előtt tájékozódjanak, mert a járványügyi helyzet súlyosbodása esetén további korlátozások várhatók a nem sürgős ellátás területén. Ezekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.