Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 13. 23:35, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Hétfőtől bezárnak az óvodák és bölcsődék Félegyházán

Hétfőtől bezárnak az óvodák és bölcsődék Félegyházán

A péntek esti miniszterelnöki bejelentéshez kapcsolódva polgármesterként, és a helyi operatív törzs vezetőjeként az alábbiakról tájékoztatom Kiskunfélegyháza lakosságát.

– Március 16-án, hétfőtől a félegyházi önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék és óvodák bezárásáról rendelkezem. Ezekben az intézményekben ügyelet sem lesz.

– Ettől az időponttól kezdve a városi könyvtár, a művelődési központ és városi múzeum tevékenységeit felfüggeszti, látogatókat nem fogad.

– A központi konyhát bezárjuk, a város által biztosított iskolai, óvodai és bölcsődei gyermekétkeztetést határozatlan időre felfüggesztjük. Ez azt jelenti, hogy nem főzünk a bölcsődéknek, óvodáknak, iskoláknak. A szociális bentlakásos intézmények és a bankfalui hajléktalanszálló saját konyhájukon keresztül látják el a bentlakókat.

– A polgármesteri hivatalban az ügyfélforgalmat a földszinti ügyfélszolgálaton keresztül tesszük lehetővé halaszthatatlan ügyeket intéző ügyfelek részére.

– A város polgármestereként arra kérem a félegyházi munkáltatókat, hogy az intézkedésekkel érintett munkavállalóik számára lehetőség szerint a távmunka, vagy a reggel 6 órától este 10 óráig tartó rugalmas munkaidőkeretet szíveskedjenek biztosítani.

– Március 13-án megalakítottuk Kiskunfélegyházán a Helyi Operatív Törzset, amelynek első döntéseit nyilvánosságra hoztuk. Kérjük, ezeket mindenki tartsa be, különös tekintettel az Egészségközpontra vonatkozó korlátozásokra.

Emlékeztetőül:

Az egyidőben, egy légtérben tartózkodók számának csökkentése érdekében, a város legnagyobb alapellátó egészségügyi intézményében az alábbi szabályok betartására kérjük a lakosságot:

https://kiskunfelegyhaza.hu/hivatal/korzeti-orvosok

– Mindenképpen kérjenek telefonon időpontot a háziorvosuktól (a félegyházi háziorvosok elérhetőségét az alábbi linken találják):

– Este 5 óra és reggel 8 óra között a háziorvosi ügyeletet hívják a 76/403-104 telefonszámon. Lázasan az ügyeletet se keressék fel.

– 38 Celsius fok feletti láz esetén az egészségközpont csak az orvossal egyeztetett módon és időpontban, a vonatkozó protokoll szerint fogad beteget,

– Március 16-án hétfőn reggel 8 órától minden, az egészségközpontot felkereső személy testhőmérsékletét belépés előtt ellenőrzik. Aki egyeztetés nélkül, lázasan keresi fel az intézményt, azt hazaküldik, és telefonon keresztül kell felvennie a kapcsolatot a háziorvossal a fentiek szerint.

– Dr. Hegedűs Éva gyermekorvos március 16-tól a most elkészült 4. szinten rendel. A rendelések első órája (hétfő-szerda-péntek 9-10-ig) a másfél év alatti gyermekek részére van fenntartva, időpont kiadás csak visszarendelt betegeknek, egyébként sorszám szerint történik.

– Az intézményt lehetőleg kísérő nélkül, gyermek beteg esetében egy kísérővel keressék fel.

– Az állandóan szedett gyógyszereket felíratni kívánó betegek telefonon kérjék háziorvosukat az elektronikus recept felírására.

A fenti rendelkezések további intézkedésig érvényesek.

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.