Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Január 21. 08:15, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Heteken belül felszerelik a térfigyelő

Heteken belül felszerelik a térfigyelő

Kiskunfélegyháza városa 10 millió forintot hitelez öt darab térfigyelő kamara felszereléséhez.

Előfinanszírozási szerződést kötött január 20-án az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány és a kiskunfélegyházi Önkormányzat, melynek értelmében a város 10 millió forintot hitelez öt darab térfigyelő kamara felszereléséhez. A dokumentumot dr. Lenkefi Attila kuratóriumi elnök és Kapus Krisztián polgármester írta alá a városházán.

Mint arról már korábban beszámoltunk öt darab térfigyelő kamerát szerelnek fel a városba vezető – mezőgazdasági szakbolt, Izsáki úti körforgalom, Ipari Park (Majsai út – Molnár telepi út sarok), Tesco körforgalom, Repülőtér (Alpári út) – utaknál. Az eszközök felszerelése 10 millió forintba kerül, melyet a Darányi Ignác terv LEADER pályázatán elnyert összegből fizeti ki az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására elnevezésű alapítvány. Mivel az önkormányzatnak nem volt lehetősége indulni ezen a pályázaton, az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására önkormányzati részvétellel létrehozott alapítvány igényelt támogatást a képviselő-testület hozzájárulásával. Az önerőt nem igénylő, 100 százalékos finanszírozású pályázat sikeresnek bizonyult, az elnyert 10 millió forintból öt helyszínen van lehetőség térfigyelő (infra), rendszámfelismerő kamerák felszerelésére és az észlelt adatok rögzítésére. Az eszközök mielőbbi beszerzése és felszerelése érdekében az önkormányzat – a képviselő-testülete jóváhagyásával – megelőlegezte szükséges pénzt az alapítvány számára. A kamerák a tervek szerint heteken belül a helyükre kerülnek – mondta el Kapus Krisztián és dr. Lenkefi Attila.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.