Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Szeptember 06. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:

Hercog szíriai menekültek befogadására szólította fel az izraeli kormányt

Hercog szíriai menekültek befogadására szólította fel az izraeli kormányt

Izraelben újabb ellenzéki vezető, ezúttal Jichák Hercog, a szociáldemokrata Munkapárt, egyben a parlamenti ellenzék elnöke szólította fel szíriai menekültek befogadására az izraeli kormányt.

- értesült a Háárec című újság honlapja. Hercog egy tel-avivi szakértői találkozón szombaton elmondta, hogy péntek éjjel telefonon megbeszélést folytatott Kamal Al-Labvánival, az európai száműzetésben lévő szíriai ellenzéki kormány egyik magas rangú vezetőjével.

"A szíriai ellenzéknek súlyos panaszai vannak a világ népeivel szemben" - mondta Hercog. "Felszólítom az izraeli kormányt, hogy az eddig is megtett humanitárius erőfeszítésein túl fogadjon be szíriai háborús menekülteket is. A zsidók nem lehetnek közömbösek a menedéket kereső több százezer menekülttel szemben" - tette hozzá az izraeli politikus.

Szerdán Eliézer Stern, a szintén ellenzéki Jes Atíd párt parlamenti képviselője szólította fel Benjámin Netanjahu miniszterelnököt Facebook bejegyzésében a menedéknyújtásra "meghatározott számú szíriai menekült számára".

Izrael szíriai határán évek óta átengedi és orvosi segítségben részesíti a szíriai polgárháború katonai és civil sebesültjeit. A súlyosabb eseteket különböző észak-izraeli kórházakba szállítják, s a könnyebb sebesülések ellátására egy tábori kórházat hoztak létre a határ mentén.

Címkék: izrael, menekült, Szíria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.