Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 25. 14:59, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Helikopterről is figyelték a szabálytalankodókat

Helikopterről is figyelték a szabálytalankodókat

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztálya a közlekedésbiztonsági és közbiztonsági helyzetének javítása érdekében akciót tartott 2018. április 23-án 11 órától 15 óráig az M5-ös autópályán.

A fokozott ellenőrzés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

A közlekedésbiztonság javítása és az ellenőrzések még hatékonyabb végrehajtása érdekében az akció keretein belül motoros rendőrök is részt vettek az ellenőrzésben, továbbá a Készenléti Rendőrség által biztosított rendőrségi helikopterrel a légtérből is figyelték a szabálytalankodókat. Ennek eredményeképpen több nehéz tehergépjárművel történő szabálytalan előzést is észlelni tudtak a rendőrök, akiknek a jelzése alapján a földi egységek intézkedés alá tudták vonni azon szabálytalan gépjárművezetőket is, akik kihasználták azt az időszakot, amikor közvetlen közelükben nem észleltek rendőrségi járműveket, és így követték el a szabálytalan előzést.

A fokozott ellenőrzés során nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, követési távolság be nem tartása, kézben tartott mobiltelefon használata és a megállás szabályainak megszegése miatt 16 sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni bírságot. Továbbá 4 fő közigazgatási bírságot kapott biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak az ilyen jellegű akciók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.