Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2017. Július 30. 18:00, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Házigondozók segítik az időseket

Házigondozók segítik az időseket

Házigondozói szolgálat indult a közelmúltban a petőfiszállási Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltató Központ szervezésében.

A feladatot Seres Attiláné Anita szociális gondozó és Erdei Krisztina társadalmi gondozó végzik. A munkatársak segítséget nyújtanak a rászoruló időseknek házkörüli munkákban, így például a takarításban, mosásban, vagy vasalásban - tette közzé a napokban a BAON internetes hírközlési portálja.

Betegség esetén gyógytornában, gyógyszerek adagolásában, de az ügyintézésben segítenek. A házi segítségnyújtás térítésmentes, ám a jogosultságot a háziorvos bevonásával állapítják meg. A szolgáltatást a Szociális Szolgáltató Központ ­Rákóczi utcai telephelyén igényelhetik az érdeklődők. A szolgálat zavartalan ellátásához a petőfiszállási önkormányzat a napokban egy segédmotor-kerékpárt is vásárolt a gondozóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 14. 09:36, szerda | Helyi

Mi a teendőnk, ha nem érkezett meg a védettségi igazolványunk?

Az, hogy az igazolvány milyen előnyökkel fog járni, csak a jövőben bekövetkező fokozatos nyitás során derül ki, erről még nem jelentek meg részletszabályok.

2021. Április 14. 09:18, szerda | Helyi

Annyi szemetet dobnak el az autósok, amennyi egy kisebb megyeszékhely éves hulladéktermelése

Próbálja eltüntetni az út menti illegálisan lerakott szeméthegyeket a következő két hétben a Magyar Közút.

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.