Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Január 25. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Házi praktikák a pihentető alváshoz.

Házi praktikák a pihentető alváshoz.

Házi praktikák a pihentető alváshoz.

Kitartóan számolod a bárányokat, mégsem jön a szemedre álom? Vészesen közeledik az ébresztő ideje és még egy szemhunyásnyit sem aludtál? Próbáld ki az alább leírt házi praktikákat, melyek hozzásegítenek, hogy mielőbb álomba szenderülj.

Minimális koffein bevitel
Az élénkítő szerek, köztük a koffein és az alkohol egész napra felboríthatják a belső óránkat. A reggeli kávé jöhet, de a délutáni órákban már ne fogyasszunk kólát, kávét, energiaitalokat, sőt intsünk búcsút a zöld teának is, mert az is élénkítő hatású. Egyes étrend-kiegészítők ill. fájdalomcsillapítók is tartalmazhatnak koffeint, ezért érdemes átnézni a gyakran használt pirulák dobozát is.

Ideális hálószoba
A pihentető alvás biztosításához a legideálisabb hőmérséklet 18-19 Celsius fok, a hűvös levegő ugyanis segíti az elalvást és a mély álmot. Ha fázósabb vagy, vegyél fel vastagabb pizsamát, vagy másik takarót vegyél elő. A hálószobát (benne van a nevében is) csak alvásra használd! Száműzz onnan minden elektromos berendezést! Különösen TV-t nem ajánlatos hálószobában tartani, aki pedig egy-egy filmen alszik el, az ne is csodálkozzon rajta, ha nyugtalan álmai lesznek és reggel úgy ébred, mint akit agyonvertek.

Illatos fürdő
Lefekvéskor még folyamatosan a napi dolgokon jár az eszed, vagy épp a holnapi teendőkön? Csillapítsd le elméd zakatolását egy illatos, relaxáló fürdővel. Lazulj el kamillás, levendulás, citromfű aromás meleg fürdővízben, mely segít ráhangolódni az alvásra.

Alternatív segítség
Ha tartod magad az állandó napirendedhez, rendszeresen sportolsz, igyekszel egészségesen táplálkozni mégsem tudsz nyugodtan aludni, akkor se nyúlj rögtön altatók után. Inkább próbálj ki valamilyen alternatív megoldást, pl. egy mágnes terápiás matracot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.