Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 25. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: BAON

Házakat, pincéket öntött el az éjszakai özönvíz Kiskunhalason

Házakat, pincéket öntött el az éjszakai özönvíz Kiskunhalason

Hétfőn éjfél előtt nem sokkal csapott le a hatalmas zivatar Kiskunhalasra, a hirtelen lezúduló eső több városrészt is elöntött.

A belvárosi Mátyás téren üzletekbe folyt be a víz, több utcában autók akadtak el a sokszor fél méter magasan hömpölygő vízben - írta a BAON internetes hírportál.

A kiskunhalasi tűzoltók laktanyája kiürült az éjjel, valamennyi tűzoltó a helyszínen dolgozott, az összes gépjárművet bevetették a szivattyúzáshoz. A Kertvárosban egy ház pincéjét teljesen elöntötte a víz, az ott tárolt mézet, és egyéb dolgokat a tűzoltók segítettek kimenekíteni. Órákon át szivattyúzták a vizet. Rengeteg helyre kellett vonulniuk a tűzoltóknak, ahol házakba, pincékbe tört be a víz.

A Futó utcában is a tűzoltók beavatkozására volt szükség, ahol, mikor az egyik ház lakója kinyitotta a bejárati ajtót, fél méter magasan tört be a víz az ajtón. A kiskutya nyüszítésére lettek figyelmesek, a szerencsétlen állatot már szinte teljesen ellepte a víz, az ajtót kaparta.

Az Eötvös utcában egy kávézót is elöntött a víz, 30-40 centi magasan tört be az üzlethelyiségbe. A Mátyás téren is több üzletbe befolyt a csapadék, itt szintén fél méter magasan hömpölygött a víz. Több autó is elakadt. A csatornák városszerte telítődtek, nem tudták elvezetni a hirtelen lezúdult nagymennyiségű esővizet. Az 53-as főúton, a Vári Szabó István Szakiskola előtt is 30 centi magasan állt a víz.

A tűzoltók egész éjjel szivattyúzták a vizet, a munkálatok, sok helyen várhatóan még kedden nap közben is tartani fognak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.