Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 13. 08:23, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Hazai környezetben játszott döntetlent az éllovas

Hazai környezetben játszott döntetlent az éllovas

A megyeegyes bajnokság 22. fordulójában a Soltvadkert csapatát fogadta a listavezető.
Kiskunfélegyházi HTK – Soltvadkerti TE Soltacél 5 – 5 (3-2)

A megyeegyes bajnokság 22. fordulójában a Soltvadkert csapatát fogadta a listavezető.

Kiskunfélegyházi HTK – Soltvadkerti TE Soltacél 5 – 5 (3-2)

Kiskunfélegyháza, 150 néző. 2015. 04. 11. 16: 30
Vezette: Csamangó Tamás (Kovács Attila, Juhász Mihály)

KHTK: Jelen – Golovics, Valkai, Sándor, Balog M.(Szabó T.), Ábel, Palásti, Vojtovics, Katona B.(Tóth I.), Mizsei A.(Kis D., Némedi), Zs. Juhász (Forgó). Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

Soltvadkert: Eifert – Varga, Tasnádi, Frei, Radics, Kerekes, Szabó V.(Ugrai), Szamosi, Pálinkás, Fekete (Frank), Csernik. Vezetőedző: Hatvanyi Edvárd.

Góllövők: Ábel (2.), Zs. Juhász (3.), Valkai (27.) Némedi (72.), Szabó T.(90.) illetve Varga (14.), Szamosi (24.), Pálinkás (49.), Tasnádi (75.), Kerekes (87.)
Jók: Ábel illetve Szamosi, Csernik, Kerekes.

Sárga lap: Palásti, Tóth I. illetve Fekete, Pálinkás
Piros lap: Valkai.

Jól indult a mérkőzés a hazai csapat számára, hiszen két perc alatt kétgólos előnyt szereztek.

A 2. percben Katona B. a baloldalon lerázta védőjét, középre passzolt, érkezett Ábel, és 18 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 1-0.
Lendületesen támadott a hazai együttes, és egy perc elteltével a jobboldalról Mizsei A. beadott, Zs. Juhász megelőzte a védőket, és fejjel vette be a vendégek kapuját, 2-0.

A hazaiak megnyugodtak, a vendégek lettek aktívabbak. Gyors támadásokat vezettek és a 14. percben Varga távoli lapos lövésével szépítettek az eredményen, 2-1.

Hatalmas küzdelem alakult ki, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mégis a vendégek értek el gólt. A 24. percben szabadrúgásból Szamosi legalább 28 méterről a bal felsőbe bombázott,2-2.
Három perc elteltével jött a vendéglátó félegyháziak válasza, pontrúgáshoz jutottak. A letett labdát Valkai a kapu jobb oldalába helyezte, 3-2.

Szünet után a vendégek lendülete nem csökkent, rövid idő elteltével újra válaszoltak. A 49. percben egy eladott labdát Pálinkás elcsípett, szabadon mehetett a kapu felé, és a kifutó kapus mellett helyzetét gólra váltotta, 3-3.
A listavezető szakmai stábja az utolsó félórára változtatott, négyes cserével frissítettek.

Aktívabb lett a támadójátékuk, a 72. percben ismét vezettek. Tóth I. nagyszerűen belőtt szögletére Némedi emelkedett, és fejjel csúsztatott a kapuba, 4-3.
Három perc elteltével jött a vendégek válasza. Szintén szögletből értek el gólt. Szamosi belövését Tasnádi fejelte a kapu jobb oldalába, 4-4.
A hazai csapat játékában érezhető volt a kapkodás, a vendégek továbbra is agresszíven igyekeztek a labdaszerzésben és a 87. percben a védők hibáját Kerekes használta ki, 4-5.
Érett a meglepetés, de a hazaiak rohamai továbbra is veszélyesek voltak. A 90. percben Golovics a jobb oldalról ívelt a védők mögé, Szabó T. fejjel megcsúsztatta és a labda a hálóba vágódott, 5-5.

A mérkőzés összképe alapján elmondható, hogy megyei szinten ritkán látható gólfesztivált rendeztek a csapatok. A hazaiak maguknak tették nehézzé a mérkőzést, a vendégek nagyon motiváltak voltak, igyekeztek és számukra értékes döntetlent értek el a listavezető otthonában.
Az éllovas előnye így egy pont, a második helyen lévő HÍD SC előtt.

U-21-es csapatok találkozóján:
Kiskunfélegyházi HTK – Soltvadkerti TE Soltacél 2 – 0
Góllövők: Farkas Péter, László Viktor.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.