Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2015. Január 05. 12:12, hétfő | Belföld
Forrás: Hír24

Havazás érkezik a nagy hideg előtt

Havazás érkezik a nagy hideg előtt

Hétfőn déltől érkezhet a havazás, havas eső, majd kedden mínuszt 12 fok lehet, szerdán pedig még hidegebb is.

Hétfőn déltől érkezhet a havazás, havas eső, majd kedden mínuszt 12 fok lehet, szerdán pedig még hidegebb is.

Hétfőn napközben a Dunától keletre többórás napsütés várható, eleinte lehetnek még felhősebb vidékek, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon délelőtt lesz napsütés, majd fokozatosan növekvő, vastagodó felhőzetre és a déli óráktól egyre több helyen havazásra, helyenként havas esőre lehet számítani, legkevésbé az Alpokalján. A csapadékot adó felhőzet előreláthatóan a Duna-Tisza-köze nyugati részét is érinti a késő délutáni óráktól - derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzéséből.

Az északnyugati szél a Tiszántúl és a nyugati, délnyugati megyék kivételével még többfelé megerősödhet, viharos széllökés azonban kevés helyen fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 5 fok között várható, késő este a Dunántúlon 0, +2, másutt -1, -6 fok közé hűl a levegő, a Tiszántúl északi részén lesz a leghidegebb.

Kedden többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Nyugat-Dunántúlon lehet több a felhő. Legfeljebb néhol fordulhat elő futó hózápor. Az északias szél a Tiszántúlon többfelé megerősödik, másutt gyakran megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett helyeken -10, -12 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem várható. A délkeletire forduló szél északnyugaton megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén -4, -10 fok között alakul, de elsősorban Szabolcsban a havas, szélvédett tájakon akár -15, -17 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -7 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalra többfelé zúzmarás köd, illetve az ország nagy része fölött alacsonyszintű felhőzet képződik. Csak kisebb körzetekben valószínű napsütés. Helyenként ónos szitálásra kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén -5, -10 fok között alakul, de elsősorban Szabolcsban a havas, gyengébben felhős tájakon akár -13, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -8 fok között várható.

Pénteken az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet, és változóan felhős idő várható, azonban északkeleten és délnyugaton borongós, ködös területek is maradhatnak. Néhol zápor, hózápor fordulhat elő. Az északnyugatira forduló szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, -10 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 0, +4 fok között alakul, de a borongós vidékeken csak -1, -4 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 13:00, szombat | Belföld

Nagy Márton: a jövő évnek a növekedés helyreállításáról kell szólnia

Az idei az infláció letörésének éve, ám a pénzromlás egy számjegyű tartományát elérve jövő évben el kell kezdeni a gazdasági növekedés helyreállítását - jelentette ki a gazdaságfejlesztési miniszter.

2023. Szeptember 23. 08:20, szombat | Belföld

Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói

Újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek a balatoni fejlesztések azzal, hogy kifutottak első útjukra a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) új hajói, amelyek új minőséget hoznak a balatoni közlekedésbe

2023. Szeptember 23. 08:18, szombat | Belföld

Paks II. - Roszatom: minden akadály elhárult a beruházás elől

Minden akadály elhárult a Paks II. beruházás megvalósítása elől az elmúlt évek előkészítése, engedélyeztetése révén, és minden feltétel adott ahhoz, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon

2023. Szeptember 23. 08:15, szombat | Belföld

A MÁV megkezdte a felkészülést a győri vasútvonal felújításának második ütemére

Megkezdődött a felkészülés az 1-es (győri) vasúti fővonal vágányfelújításának második ütemére, a teljes vágányzárra: október 27-től három héten át Biatorbágy és Szárliget között mindkét vágányon szünetel majd a vasúti fo