Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 07. 08:22, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Hatvan speciális mentőegység dolgozik az országban

Hatvan speciális mentőegység dolgozik az országban

Hatvan kijelölt, speciális védőeszközökkel ellátott mentőegység dolgozik az országban, kifejezetten azokat az embereket látják el, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja.

A koronavirus.gov.hu-n hétfő este azt írták: ezek az egységek – amelyek külön mentőállomáson tartózkodnak – nem vesznek részt másfajta betegellátásban, illetve szállításban. A mentők dolga, hogy – a mintavétel mellett – kórházba vigyék a súlyos tüneteket mutató, kórházi ellátásra szoruló betegeket.

Amikor a háziorvos egy olyan emberhez hívja őket, akinél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, a mentők szigorú protokoll szerint és védőfelszerelésben mennek ki a házhoz, hogy elvégezzék a mintavételt.

Miután a mintavételről visszaérkeznek az úgynevezett mentesítő pontra, több előírást kell követniük, mielőtt másik beteghez indulnának.

Amíg a mentőautót fertőtlenítik, a mentősök levetik védőruhájukat, majd fertőtlenítik magukat. Ezután vehetik fel az új védőfelszerelést olvasható a koronavirus.gov.hu portálon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.