Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2020. December 13. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: barkatabor.hu

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít gyűjtést a református egyház

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít gyűjtést a református egyház

Hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatására indít adománygyűjtést a Magyarországi Református Egyház.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt írták: a Bárka tábor a református egyház legnagyobb esélyteremtő programja. A táborban 2018-as első megszervezése óta 4000, a többi között hátrányos helyzetű, nevelőszülőknél nevelkedő vagy krízishelyzetben lévő gyermek nyaralhatott ingyen.

A táborokat hatnapos turnusokban szervezik, egy-egy turnusban kétszáz, nyaranta összesen 1500 gyereket táboroztatnak. A gyermekeket saját fürdőszobás, 2-10 ágyas szobákban szállásolják el. A napi ötszöri étkezésben a különleges diétaigényeket is figyelembe veszik.

A fiatalok fejlesztő élménypedagógiai programokban is részt vesznek.

Hozzátették: a szervezők célja, hogy évről évre több nehézsorsú gyermeknek segíthessenek, ezért az adventi időszakban indított kampányuk keretében támogatókat keresnek. A felajánlásokat a www.barkatabor.hu/tamogass oldalon várják.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 18:03, hétfő | Belföld

Csak 2019 végén tartottak nyilván kevesebb álláskeresőt

A regisztrált álláskeresők száma 242 ezer közelébe csökkent Magyarországon. A rendszerváltás óta kizárólag 2019 utolsó negyedévében állt alacsonyabban ez a mutató

2021. November 29. 16:07, hétfő | Belföld

Wikonkál: sokan rájöttek az oltás fontosságára

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. November 29. 15:27, hétfő | Belföld

Szexuális erőszak kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben

Szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárás Szegeden egy török férfival szemben, a bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 29. 14:05, hétfő | Belföld

Több ezer elektromos bicikli megvásárlását támogatja a kormány

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázaton az igénylők 97 százaléka nyert el összesen közel 736 millió forintot