Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2013. Május 07. 09:42, kedd | Helyi
Forrás: Jankovszkiné Dobó Anikó

Határtalanul!

Határtalanul!

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben. A gazdag program keretében irodalmi, történelmi, néprajzi értékeket kutatva tizenegy erdélyi magyar települést kerestünk fel. Hangulatos, vidám túrákon vettünk részt a tordai testvériskola, a Jósika Miklós Elméleti Líceum tanulóival. Megcsodáltuk a Tordai-hasadékot, meghódítottuk a torockói Székelykő égbe nyúló csúcsait. Sétáltunk a Házsongárdi temetőben, ahol a testvériskolánk névadójának tiszteletére emlékműsort adtunk. „Magos Déva vára” falai között felelevenítettük a híres balladát. Torda, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Nagyenyed nevezetes épületeit látogattunk meg. Elhelyeztük az emlékezés koszorúit az ott született magyarok emlékműveinél. A négy nap alatt átéltük és megtapasztaltuk a testvériskolai és nemzeti összetartozás felemelő érzését.

A pályázat megvalósításának sikeréhez nagyban hozzájárult az „EGYÜTT AZ ÖSSZEVONT ISKOLA DIÁKJAIÉRT” Alapítvány jelentős anyagi támogatása.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 10:03, szerda | Helyi

Vasárnap lesz az októberi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. október 9.

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

2022. Október 04. 16:02, kedd | Helyi

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 15:38, kedd | Helyi

Bursa Hungarica pályázati felhívás

Az alábbiakban a pályázat benyújtásának módjáról és határidejéről kaphat információt.