Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2013. Május 07. 09:42, kedd | Helyi
Forrás: Jankovszkiné Dobó Anikó

Határtalanul!

Határtalanul!

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben. A gazdag program keretében irodalmi, történelmi, néprajzi értékeket kutatva tizenegy erdélyi magyar települést kerestünk fel. Hangulatos, vidám túrákon vettünk részt a tordai testvériskola, a Jósika Miklós Elméleti Líceum tanulóival. Megcsodáltuk a Tordai-hasadékot, meghódítottuk a torockói Székelykő égbe nyúló csúcsait. Sétáltunk a Házsongárdi temetőben, ahol a testvériskolánk névadójának tiszteletére emlékműsort adtunk. „Magos Déva vára” falai között felelevenítettük a híres balladát. Torda, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Nagyenyed nevezetes épületeit látogattunk meg. Elhelyeztük az emlékezés koszorúit az ott született magyarok emlékműveinél. A négy nap alatt átéltük és megtapasztaltuk a testvériskolai és nemzeti összetartozás felemelő érzését.

A pályázat megvalósításának sikeréhez nagyban hozzájárult az „EGYÜTT AZ ÖSSZEVONT ISKOLA DIÁKJAIÉRT” Alapítvány jelentős anyagi támogatása.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 08:00, szombat | Helyi

Kíváncsi gyermekszemek a tangazdaságban

A minket körülvevő állat- és növényvilág megismerését nem lehet elég korán kezdeni.

2022. Május 21. 07:00, szombat | Helyi

Egyensúly címmel fotókiállítás nyílt Mezősi Ágnes munkáiból

A Városalapítók Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva Mezősi Ágnes fotóművész munkáiból nyílt kiállítás május 20-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

2022. Május 20. 11:47, péntek | Helyi

Két szirénázó rendőrautó karambolozott Kiskőrösnél

Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.