Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2013. Május 07. 09:42, kedd | Helyi
Forrás: Jankovszkiné Dobó Anikó

Határtalanul!

Határtalanul!

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben

Egy sikeres pályázat eredményeképpen a Kiskunfélegyházi Összevont Általános Iskola hetedikes diákjai közül 48-an, 5 nevelő kíséretével felejthetetlen négy napot tölthettünk Erdélyben. A gazdag program keretében irodalmi, történelmi, néprajzi értékeket kutatva tizenegy erdélyi magyar települést kerestünk fel. Hangulatos, vidám túrákon vettünk részt a tordai testvériskola, a Jósika Miklós Elméleti Líceum tanulóival. Megcsodáltuk a Tordai-hasadékot, meghódítottuk a torockói Székelykő égbe nyúló csúcsait. Sétáltunk a Házsongárdi temetőben, ahol a testvériskolánk névadójának tiszteletére emlékműsort adtunk. „Magos Déva vára” falai között felelevenítettük a híres balladát. Torda, Kolozsvár, Gyulafehérvár, Nagyenyed nevezetes épületeit látogattunk meg. Elhelyeztük az emlékezés koszorúit az ott született magyarok emlékműveinél. A négy nap alatt átéltük és megtapasztaltuk a testvériskolai és nemzeti összetartozás felemelő érzését.

A pályázat megvalósításának sikeréhez nagyban hozzájárult az „EGYÜTT AZ ÖSSZEVONT ISKOLA DIÁKJAIÉRT” Alapítvány jelentős anyagi támogatása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 21:04, péntek | Helyi

„Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől”, avagy messze van, mint a Mecsek Bamakótól

Turisztikai projektnap a Közgében

2021. November 26. 14:38, péntek | Helyi

Ismét aranyeső a PG-ben

2021. November 26. 11:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. November 26. 10:49, péntek | Helyi

Adventi kézműves kiállítás nyílt a művelődési központban

Megnyílt az Adventi kézműves kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2021. december 20-ig.