Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Július 10. 11:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Határtalan értékeink

Határtalan értékeink

Július 7-én Grüman Róbert, a Kovászna megyei tanács képviselője, az ifjúsági és sportbizottság elnöke szakmai megbeszélésre érkezett Kiskunfélegyházára Kapus Krisztián polgármester úr meghívására.

Július 7-én Grüman Róbert, a Kovászna megyei tanács képviselője, az ifjúsági és sportbizottság elnöke szakmai megbeszélésre érkezett Kiskunfélegyházára Kapus Krisztián polgármester úr meghívására.A látogatás célja Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye illetve Kiskunfélegyháza további együttműködési lehetőségeinek feltérképezése. A megbeszélésen szó esett arról, hogy az elmúlt négy évben gyümölcsöző kapcsolat alakult ki Sepsiszentgyörgy és városunk között. A mostani szakmai megbeszélésen több területet is érintettek, többek között az oktatás, a turizmus, illetve a diákönkormányzattal való további együttgondolkodás lehetőségét.

Az elmúlt évek alatt szoros kapcsolat alakult ki Sepsiszentgyörgy két szakiskolája és a félegyházi összevont szakképző intézmény között, ezért a szakoktatásban való együttműködés továbbfejlesztését beszélték meg Ágoston Tiborral, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény igazgatójával a mostani megbeszélésen. Ezt követően Grüman Róbert látogatást tett a helyi Tourinform Irodában, mely lehetőséget teremthet és összekötő kapocsként szerepelhet a két város közötti turisztikai együttgondolkodásban is, a turizmusnak, mint szakágazatnak a fellendítésében – mondta el Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere. Grüman Róbert ígéretet tett, hogy a félegyházi Tourinform Irodába folyamatosan eljuttatják azokat az információs, tájékoztató jellegű kiadványaikat, mely Kovászna megyéről és Sepsiszentgyörgyről szólnak.

A Kiskunfélegyházán működő Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat munkájába, szervezeti struktúrájába is betekintést nyertek az erdélyi vendégek, és Grüman Róbert kifejtette, hogy az itt szerzett tapasztalatokat igyekszik átadni az erdélyi ifjúsági szervezeteknek is. A szakmai megbeszélésen szó esett továbbá a Félegyházi Értéktárról, az itteni Értéktár Bizottság munkájáról. Grüman Róbert azt nyilatkozta, hogy kezdeményezni fogja, hogy hasonló elvek mentén megalakuljon a Székelyföldi Értéktár Bizottság, és létrejöjjön a székelyföldi értékeket feltérképező és az értékeket megőrző Székelyföldi Értéktár is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.