Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2014. Július 10. 11:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Határtalan értékeink

Határtalan értékeink

Július 7-én Grüman Róbert, a Kovászna megyei tanács képviselője, az ifjúsági és sportbizottság elnöke szakmai megbeszélésre érkezett Kiskunfélegyházára Kapus Krisztián polgármester úr meghívására.

Július 7-én Grüman Róbert, a Kovászna megyei tanács képviselője, az ifjúsági és sportbizottság elnöke szakmai megbeszélésre érkezett Kiskunfélegyházára Kapus Krisztián polgármester úr meghívására.A látogatás célja Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye illetve Kiskunfélegyháza további együttműködési lehetőségeinek feltérképezése. A megbeszélésen szó esett arról, hogy az elmúlt négy évben gyümölcsöző kapcsolat alakult ki Sepsiszentgyörgy és városunk között. A mostani szakmai megbeszélésen több területet is érintettek, többek között az oktatás, a turizmus, illetve a diákönkormányzattal való további együttgondolkodás lehetőségét.

Az elmúlt évek alatt szoros kapcsolat alakult ki Sepsiszentgyörgy két szakiskolája és a félegyházi összevont szakképző intézmény között, ezért a szakoktatásban való együttműködés továbbfejlesztését beszélték meg Ágoston Tiborral, a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény igazgatójával a mostani megbeszélésen. Ezt követően Grüman Róbert látogatást tett a helyi Tourinform Irodában, mely lehetőséget teremthet és összekötő kapocsként szerepelhet a két város közötti turisztikai együttgondolkodásban is, a turizmusnak, mint szakágazatnak a fellendítésében – mondta el Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere. Grüman Róbert ígéretet tett, hogy a félegyházi Tourinform Irodába folyamatosan eljuttatják azokat az információs, tájékoztató jellegű kiadványaikat, mely Kovászna megyéről és Sepsiszentgyörgyről szólnak.

A Kiskunfélegyházán működő Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat munkájába, szervezeti struktúrájába is betekintést nyertek az erdélyi vendégek, és Grüman Róbert kifejtette, hogy az itt szerzett tapasztalatokat igyekszik átadni az erdélyi ifjúsági szervezeteknek is. A szakmai megbeszélésen szó esett továbbá a Félegyházi Értéktárról, az itteni Értéktár Bizottság munkájáról. Grüman Róbert azt nyilatkozta, hogy kezdeményezni fogja, hogy hasonló elvek mentén megalakuljon a Székelyföldi Értéktár Bizottság, és létrejöjjön a székelyföldi értékeket feltérképező és az értékeket megőrző Székelyföldi Értéktár is.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 27. 10:22, péntek | Helyi

Természettudományi versenyen jeleskedtek a Batthyány iskola tanulói

2023. január 13-án került megrendezésre a Batthyány Lajos Általános Iskolában az Országos Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulója.

2023. Január 26. 14:33, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2023. Január 24. 14:27, kedd | Helyi

A vakond lett az év emlőse

A több mint 120 éve védett vakondot választotta 2023-ban az év emlősének a Vadonleső Program.

2023. Január 24. 14:21, kedd | Helyi

Idén is jönnek a busók Bokrosra

Az idei farsangot is mohácsi busókkal teszik színesebbé Bokroson.