Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 02. 11:14, vasárnap | Helyi
Forrás: hirado.hu

Hatalmas világsiker a magyar találmány

Hatalmas világsiker a magyar találmány

A hazai borvilágban világszenzációként emlegetik hogy elkészült az első magyar fajta specifikus borospohár, a Tokaji Furmint pohár.

A hazai borász szakmai tudásával és tapasztalatával járult hozzá ehhez az elegáns, és egyedi forma megalkotásához.

A pohár megálmodója Georg Riedel – mondta Hantos Bence. Édesapán 2003 óta szeretett volna egy ilyen poharat, de a pohárfejlesztés egy hosszadalmas folyamat. A Riedel sosem gyárt úgy poharat, hogy csak külső megjelenés, design vagy trend alapján, hanem mindenféleképpen megfigyelés, a bor viselkedése és tesztek alapján. Végül a Riedel egy titkos recept alapján választott, a ballon alapú poharak között keresett olyat, amit elkezdhettek tesztelni.

Egy borrégiónak hatalmas világsiker, ha egy saját pohara lehet. Van bordeaux-i pohár, chardonnay-i pohár, óriási presztízs, ha ezek mögé fel lehet sorakozni – mondta Szilágyi-Tréba Eszter a tokaj.hu kommunikációs vezetője.

Ez a pohár is úgy készült, hogy többszöri tesztek alapján volt egy kiszavazóshow, ahol 20-50 pohár is megjelent a teszten, és ott kiszavazták azokat a poharakat, amik nem voltak jók – magyarázta Hantos Bence. A zsűribe tokaji borászokat kértek fel, úgy szerettük volna ezt a poharat megalkotni, hogy szerves részévé váljon a Tokaj régiónak. Az volt a cél, hogy egy olyan pohár készüljön el, ami mellett mindenki ki tud állni, és olyan legyen, ami Tokaj legjobb arcát mutatja.

Tokaj-Hegyalja a világörökség része, sokat hallunk róla, mégis jelentősen el van maradva turisztikai szempontból az ország más borrégióihoz képest – mondta Szilágyi-Tréba Eszter. Ennek több oka is van, az egyik, hogy távol esik Tokaj Budapesttől. Ezt próbálja a tokaj.hu picit fellendíteni, szeretnék a nívós, exkluzív oldalát megmutatni a térségnek, és megmutatni azt, hogy nem csak egy-egy napot érdemes itt eltölteni, hanem érdemes többször visszatérni.

Címkék: borospohár, furmint, tokaji

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.