Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2012. Január 04. 12:21, szerda | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Hatalmas pusztítást végzett a tűz

Hatalmas pusztítást végzett a tűz

Több mint negyvenezer hektárnyi erdő és bozótos égett le egy hét alatt Chile déli részén, egy ember életét vesztette, több százat pedig kitelepítettek – közölték a hatóságok, egyes esetekben gyújtogatásra gyanakszanak.

Sebastian Pinera államfő helyi idő szerint kedden újságíróknak elmondta, feltehetőleg a La Nina néven ismert természeti jelentség és a légköri felmelegedés okolható a kiterjedt erdőtüzekért. A hatóságok ennek ellenére néhány esetben szándékos gyújtogatásra gyanakodnak.

Az egyik legnagyobb tűz a fővárostól 500 kilométerre délre fekvő Biobio sűrű erdőséggel borított vidékén tombolt, a hétvége óta 22,5 ezer hektárnyi növényzet és mintegy száz lakóház vált a lángok martalékává. Egy idős férfi, aki nem volt hajlandó elhagyni otthonát, életét vesztette; közel ötszáz embert biztonságos helyre menekítettek.

A mentési műveletekben több mint 1800 tűzoltó, erdész és katona vesz részt, a tűzoltáshoz helikoptereket és repülőgépeket is bevetettek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 08:48, péntek | Külföld

Valószínűleg omikron variánssal fertőződötteket találtak Romániában

Nagy valószínűséggel az omikron variánssal fertőződött meg két, Dél-Afrikából érkezett román állampolgár, azok közül, akiknek pozitív lett a bukaresti katonai repülőtéren kedden elvégzett koronavírus-tesztje

2021. December 03. 06:00, péntek | Külföld

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelemből Németországban

Kitiltják az oltatlanokat a kiskereskedelmi üzletekből Németországban - jelentette be Angela Merkel ügyvezető kancellár csütörtökön Berlinben.

2021. December 02. 07:00, csütörtök | Külföld

Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről

2021. December 01. 14:09, szerda | Külföld

Előrehozták a gyerekvakcina startját az EU-ban

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus okozta betegség ellen kifejlesztett védőoltást