Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2015. Április 10. 21:27, péntek | Belföld
Forrás: HVG

Hatalmas magyar repülős sikert iktattak ma Ferihegyen

Hatalmas magyar repülős sikert iktattak ma Ferihegyen

100 lóerős minigéppel repülte körbe a Földközi-tengert két magyar. A nyolcvanórás expedícióval egy 82 évvel ezelőtti magyar teljesítményre hívták fel a figyelmet.

100 lóerős minigéppel repülte körbe a Földközi-tengert két magyar. A nyolcvanórás expedícióval egy 82 évvel ezelőtti magyar teljesítményre hívták fel a figyelmet. Földi Zoltán pilóta pénteken landolt Ferihegyen.

Hatalmas magyar repülős siker született péntek délelőtt, amikor visszatért Ferihegyre a Magnus Fusion/National Geographic expedíció – közölte Facebook-oldalán a Budapest Airport.

Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-videós másfél hónap alatt körberepülte a Földközi-tengert, hasonlóan, mint 82 évvel ezelőtt Bánhidi Antal a saját tervezésű Gerle-13 típusú géppel. A mostani expedíció tagjai szintén 80 repült óra és 12 000 kilométeres utazás végén szálltak le Ferihegyen.

A magyar építésű Magnus Fusion 100 lóerős motorjával 220 km/h sebességre képes – természetesen az éppen aktuális széljárás függvényében.

Az égi vándorokat, akik Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Tunézia, Egyiptom, Izrael, Ciprus, Törökország és Görögország érintésével repülték körbe a Földközi-tengert, hatalmas tömeg, számos tévéstáb és újságíró fogadta Ferihegyen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 13:10, kedd | Belföld

Gyopáros Alpár: megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése

A Magyar falu program elmúlt három évének hatására megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Kóspallagon.

2022. November 29. 13:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

2022. November 29. 13:07, kedd | Belföld

25 százalékkal nő január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.