Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2015. Április 10. 21:27, péntek | Belföld
Forrás: HVG

Hatalmas magyar repülős sikert iktattak ma Ferihegyen

Hatalmas magyar repülős sikert iktattak ma Ferihegyen

100 lóerős minigéppel repülte körbe a Földközi-tengert két magyar. A nyolcvanórás expedícióval egy 82 évvel ezelőtti magyar teljesítményre hívták fel a figyelmet.

100 lóerős minigéppel repülte körbe a Földközi-tengert két magyar. A nyolcvanórás expedícióval egy 82 évvel ezelőtti magyar teljesítményre hívták fel a figyelmet. Földi Zoltán pilóta pénteken landolt Ferihegyen.

Hatalmas magyar repülős siker született péntek délelőtt, amikor visszatért Ferihegyre a Magnus Fusion/National Geographic expedíció – közölte Facebook-oldalán a Budapest Airport.

Földi Zoltán pilóta és Hankusz Kálmán fotós-videós másfél hónap alatt körberepülte a Földközi-tengert, hasonlóan, mint 82 évvel ezelőtt Bánhidi Antal a saját tervezésű Gerle-13 típusú géppel. A mostani expedíció tagjai szintén 80 repült óra és 12 000 kilométeres utazás végén szálltak le Ferihegyen.

A magyar építésű Magnus Fusion 100 lóerős motorjával 220 km/h sebességre képes – természetesen az éppen aktuális széljárás függvényében.

Az égi vándorokat, akik Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Tunézia, Egyiptom, Izrael, Ciprus, Törökország és Görögország érintésével repülték körbe a Földközi-tengert, hatalmas tömeg, számos tévéstáb és újságíró fogadta Ferihegyen.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor: szertefoszlott az a mítosz, hogy uniós forrás nélkül nem boldogul egy európai uniós tagállam

Szertefoszlott az a mítosz, hogy az európai gazdaságban uniós tagállam uniós pénz nélkül nem tud boldogulni

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Novák Katalin: a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

A család nem oka, hanem megoldása az éghajlati válságnak, a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

2023. December 01. 12:48, péntek | Belföld

Egy újabb magyar városban lesz ingyenes a tömegközlekedés

Tatán január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés, tavasszal felmérik, hogyan változott az utazók száma - közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken az MTI-vel.