Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 06. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Hatalmas hóvihar csapott le a fővárosra

Hatalmas hóvihar csapott le a fővárosra

Kemény hóvihart éltek át Moszkva lakosai csütörtökön a tavasz kellős közepén.

Az éjszaka 11 milliméter hó hullott, ami a 28 százaléka az erre a hónapra jellemző átlagmennyiségnek. Reggel mínusz két fokot mértek, de napközben a hőmérséklet elérte a nulla fokot, így elkezdett olvadni a hó és hatalmas tócsák alakultak ki az utak szélén.

A meteorológiai előrejelzések szerint nem nagyon javul a helyzet a következő napokban sem. Csütörtökön erős havazás, tükörjég és több mint 60 kilométer/órás széllökések nehezítették az orosz főváros lakosainak életét, s pénteken újabb havazás várható a mínusz négy Celsius-fokos hidegben.

„Gyakorlatilag április végéig nem tűnnek el a hótorlaszok” – mondta el Roman Vilfand, az országos meteorológiai szolgálat igazgatója a Komszomolszkaja Pravda című újságnak.

A havazás miatt reggel 21 repülő nem tudott leszállni Moszkvában. A kedvezőtlen időjárás zavart okozott a Moszkvától 440 kilométerre keletre fekvő Nyizsnyij Novgorod repülőterén is, onnan három járatot kellett átirányítani.

Súlyos a helyzet az orosz Távol-Keleten. Kamcsatkán a hóvihart 120 kilométer/órás széllökések kísérték csütörtökön, s a kegyetlen időjárás miatt az iskolákat bezárták. Erősen havazott Szahalinon is, ami fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben és a légi forgalomban. Több magasfeszültségű távvezeték megrongálódott. A terület székhelyén, Juzsno-Szahalinszk városban a repülőteret rövid időre lezárták, s akadozott a tömegközlekedés is.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.