Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. Június 30. 15:40, szerda | Helyi
Forrás: HIROS.HU

Hatalmas a pörgés Tőserdőn

Hatalmas a pörgés Tőserdőn

A hétvége soha nem érhet véget...

Ma (június 30-án) kezdődik az Alpárfeszt, melynek új helyszíne a Tőserdő Autóskemping, július 2-án (pénteken) pedig III. Országos Wartburg Találkozó veszi kezdetét. Muzsika a füleknek ez is, az is. Csak előbbi esetében kicsit több és változatosabb az ütem.

Alpárfeszt 06.30. - 07.03. - Tőserdő Autóskemping

Új helyszínen, az Tőserdő Autóskempingben rendezik meg az Alpárfesztet. A tavaly elmaradt bulit nem csak bepótolják, de még meg is toldják egy bónusz nappal. Így aztán négy napon keresztül, június 30. és július 3. között folyik a zúzda. Reggae, funk, fúziós és modern metál, igen színes kínálat vár mindenkit.

Az Alpárfeszten – a színes zenei kínálat mellett – igen nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra. Így aztán a rendezvényen senki ne keressen PET-palackos italokat, ugyanis újrahasznosítható poharakat használnak.

III. Országos Wartburg Találkozó 07.02-04. – Tőserdei Kultúrközpont

A Wartburgok szerelmesei (igen, tényleg vannak olyanok!) harmadszor röffenek össze Tőserdőn, hogy elhozzák veterán ritkaságaikat. Vannak, akik igyekeznek megőrizni az eredeti állapotot, vannak, akik különleges átalakításokat végeznek a vartyogón, és vannak, akik egyszerűen csak megnéznék, meghallgatnák őket, nézőként, szimpla nosztalgiából.

Na, azt nem lehet mondani, hogy nem lesz nagy durranás ebben a három napban.

Kertmozi 07.02 - Tőserdő Terasz

És még mi minden más!

A lakiteleki szervezők természetesen nem csak ezeken az eseményeken várják az érdeklődőket, barátokat, családokat, hiszen tombol a nyár! Aki egyszerűen csak izgalmas és színes nyaralásra vágyik, akár a hétköznapokat is élményekkel töltheti meg.

Tőserdőben a természet szépsége sétára, túrázásra csábít, de nem is lenne igazi, ha egy vízparti településen ne lehetne csónakot és SUP-ot kölcsönözni, vagy éppen horgászni. Az aktív pihenők egyéb, szárazföldi sporteszközöket is bérelhetnek, a passzív pihenőket pedig várják a teraszok.

És vannak, akik azt szeretik, ha lőttek a nyugalmuknak! Őket várja a Tőserdő Paintball:

(Forrás: HIROS.HU)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)