Városlista
2021. március 7, vasárnap - Tamás

Hírek

2021. Január 15. 09:23, péntek | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

Hat kiskunfélegyházi birkózó ősztől akadémián folytatja a sportolást

A Magyar Birkózó Szövetség tavaly létrehozta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát (KIMBA).

A sportban a kamaszkorban nagyon sokan lemorzsolódnak, ugyanis az egyre több tanulást nehéz összeegyeztetni a magas szintű versenysporttal, különösen akkor, ha más városban talál érdeklődésének megfelelő középiskolát. Birkózás esetében pedig még az is nehezíti a dolgot, ha nincs minőségi edzőpartner. Az intézmény létrehozói kiváló körülményeket teremtettek: a kollégium kiváló, többféle iskola típusból lehet választani, az edzőcsarnok világszínvonalú. Korosztályukban a legjobbakkal edzhetnek és naponta találkozhatnak példaképeikkel, olimpiai és világbajnokokkal. A középiskola elvégzése után sem engedik el a kezüket, 23 éves koruk végéig lehetnek akadémisták, tehát a diplomát is megszerezhetik, miközben a legmagasabb szinten sportolnak. Nagy terhet vesznek le a szülők válláról, akiknek nem kell a nagyvárosba került gyermekük miatt aggódniuk, mert a felügyeletre különös figyelmet fordítanak a pedagógusok.
Nagy lehetőség ez azok számára, akik a tehetségüket szeretnék kamatoztatni és vállalják a rengeteg munkát céljaik elérésében.

A Kiskunfélegyházi Birkózó SE sportolói közül hat fő nyert felvételt az intézménybe: Tapodi Rebeka, Tapodi Zsófia, Bátyai Dorián, Kispéter Ákos, Makra Levente és Páli Gergő.

Az egyesület elnöke, Ván Jenő véleménye szerint hiányozni fognak edzésről, mert szorgalmas, tehetséges fiatalok, nem véletlenül vették fel Őket, de nagy öröm, hogy ennyien megfeleltek a követelményeknek, ami az egyesületben folyó munkát minősíti. A legfontosabb a fiatal sportolók érdeke, hogy érjék el a tanulásban és a sportban is a maximumot! Az egyesületet veszteség nem éri, sőt előnyére válik, mert az eredményeikkel továbbra is a kiskunfélegyházi birkózás hírnevét öregbítik.

Fotó: Gyomaendrőd, Dél-kelet Magyarország területi bajnokság - 2020. március

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 02. 16:53, kedd | Helyi sport

Kiskunfélegyházi triatlonosok elismerése

A Magyar Triatlon Szövetség Szakmai bizottsága 2021-es Héraklész válogatottba meghívta Papp Laurát, Csontos Dórát és Trungel-Nagy Zalánt.

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2021. Március 06. 19:47, szombat | Helyi

Otthonfelújítás kicsit másképpen

Magukat vállalkozónak állította be, és így vitt el közel 730 ezer forint értékű terméket a házaspár. Végül saját lakásukat újították fel.