Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 27. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Fizetett hirdetés

Hasznos tippek babafotókhoz

Hasznos tippek babafotókhoz

Bizonyára gyermekünk fotózása során több kérdés felmerülhet bennünk, mint például, hogy mivel érdemes fotózni, mire figyeljünk, hogy igazán jó és értékes végeredmény születhessen?

Az első és talán legszámottevőbb kérdés, hogy mivel fotózzunk? Sok helyen javasolnak tükörreflexes gépet, azonban a mi véleményünk szerint szinte teljesen mindegy, hogy a fotókat milyen géppel készítjük. A lényeg az, hogy mindig nálad legyen a gép, akár a zsebedben, táskádban, ott, ahol a legkényelmesebb. Senki sem szeretne úgy járni, hogy ne legyen nála az eszköz, amikor egy fontos pillanatot szeretett volna elkapni. Babafotózáskor fontos, hogy ne tartsunk túl nagy szünetet a képek készítése során, hiszen gyorsan változnak a babák, főleg az első pár hónapban.

Nézzünk meg például egy hat, vagy kilenc hónapos fotót, a változás jól kivehető. Akár egy hét kihagyással is egy fontosabb állomást mulaszthatunk el, éppen ezért jelentős a folyamatos fotózás, később ebből tudunk válogatni. A baba mérete gyorsan változik, így olyan képet készítsünk róla lehetőleg, amelyeken jól kitűnik, hogy a környező tárgyakhoz képest mekkora. Jó érzés lesz később visszanézni, hogyan változik a baba hónapról-hónapra.

A digitális technológiák tekintetében szerencsére széles a választék. A gyerekek folyton mozgásban vannak, nehéz róluk megfelelő képet készíteni, lehet, hogy öt fotóból csak egy lesz jó. Érdemes azt a tevékenységét megörökíteni, amelyet valójában szeret, így például amikor játszik, beszél, mászik vagy nevet. Nem szükséges stúdiófelszerelés ahhoz, hogy megvalósítsuk ezeket a jobbnál jobb ötleteket. Ha pedig szeretnénk a megörökített pillanatot még időtállóbb emlékké formálni, az egyik legjobb mód ennek megvalósítására egy vászonkép készíttetése a fotóból.

Igyekezzünk nappali fényben készíteni minél több képet. Használjuk ki az ablakon át beszűrődő fényt, de a harsány, erőteljes napsütést kerüljük, figyeljünk oda, hogy a fontosabb részletekre elég fény jusson. A legnehezebb hibát elkövetni, ha kimegyünk a szabadba fotózni, hiszen bent nem lesznek megfelelőek a fényviszonyok. Figyeljünk rá, hogy a pici megfelelő öltözetben legyen az időjárási körülményekhez képest, egy komolyabb megfázást ugyanis egy nagyon jó kép sem ér meg.

Ha tehetjük, fotózzunk egyszerű háttérrel, legyen az fehér, bézs vagy szürke, saját eszközzel így érhetünk el igazán profi hatású fotókat. Már mobilon is elérhetőek bizonyos alkalmazások, mint az Istagram, Pixlr, Fotor, Lenscial, amelyekkel a modern és divatos effekteket is bátran kipróbálhatjuk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.