Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 24. 14:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Hasi zsír: mit tehetünk ellene?

Hasi zsír: mit tehetünk ellene?

A hasra lerakódott zsírpárnák nemcsak esztétikai szempontból kellemetlenek, hanem számos egészségügyi kockázatot is rejtenek magukban.

Éppen ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogyan szabadulhatunk meg ezektől.

Mozogjunk sokat!

A hasi zsír elégetéséhez a mozgás elengedhetetlen. A legjobbak erre a célra az aerob mozgásformák. Kocogás, kerékpározás, úszás - minden, amitől felgyorsul a pulzusunk.

Együnk sok fehérjét!

A fehérjefogyasztás nagyon fontos ahhoz, hogy súlyt adjunk le és laposabb legyen a hasunk. Ahogy idősödünk, szervezetünk egyre több inzulint termel, ami miatt egyre több és több zsírt raktározunk, különösen deréktájon. A magas fehérjetartalmú étrend megvédhet azinzulinrezisztenciakialakulásától, és kutatások szerint a fogyást is elősegíti.

Együnk telítetlen zsírokat!

Az olyan ételek, mint a diófélék, az olajos magok és a halfélék szintén segíthetnek a hasi zsírpárnák leadásában - részesítsük előnyben inkább ezeket a telített zsírokat tartalmazó ételekkel szemben.

Próbáljuk ki az ecetet!

Egy amerikai kutatás szerint azoknak az embereknek, akik nyolc héten át napi egy-két evőkanál ecetet (például almaecetet) fogyasztottak, mérhetően csökkent a hastérfogata. A szakemberek szerint ennek oka, hogy az ecet savtartalma miatt olyan fehérjék termelődnek a szervezetben, amelyek elősegítik a zsírégetést. A zöld tea szintén hasznos ital a hasi zsírpárnák csökkentésére, így azt is érdemes rendszeresen fogyasztani.

Jógázzunk!

Egy 2012-es tanulmány arra az eredményre jutott, hogy klimax után lévő nőknél, akik 4 hónapon át jógáztak, jelentős mértékben csökkent a hasi zsírpárnák mérete. Bármilyen relaxációs gyakorlat, illetve légzésgyakorlat hasznos lehet, ha rendszeresen beiktatjuk, mivel segít csökkenteni a kortizol nevű stresszhormon szintjét a szervezetben. Ezt a hormont több kutatás is összekötötte már a hasi hízással.

Címkék: aerob, hasi zsír, torna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.