Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2017. Október 04. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Három településen lesz időközi önkormányzati voksolás vasárnap: Tisztabereken, Császlón és Kunbaján is polgármestert választanak.

A 680 lelkes Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken azért lesz időközi választás, mert a községet eddig vezető Nagy Gábor független polgármester - aki 2016 decemberében szintén időközi választáson lett a település első embere - lemondott posztjáról. A polgármesteri tisztségért négy jelölt indul: Bakó Károly, Szilágyi Szabolcs Béla és Sztolyka János függetlenként, míg Szabó Zoltán a Magyar Munkáspárt színeiben. Vasárnap 527 választó adhatja le voksát.

A Tisztaberekhez közeli Császlón Porkoláb Zsigmond (független) polgármester halála miatt kellett időközi önkormányzati választást kiírni, ezen a független Tóth Sándor és Péter Gizella mellett Tóth Péter Pál, a Magyar Munkáspárt jelöltje méretteti meg magát. A 360 lakosú községben 320-an járulhatnak az urnákhoz vasárnap.

A Bács-Kiskun megyei Kunbaján azért lesz időközi választás, mert a községet vezető Franzné Lakner Éva (Fidesz-KDNP) június 15-i hatállyal lemondott. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, a személyét ért támadások és a döntését megelőző időszak eseményei hatására határozott úgy, hogy a közélet helyett a jövőben inkább a családjával töltene több időt. Döntésének okait nem részletezte. Franzné Lakner Éva és két társa ellen április végén költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanúja miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vasárnapi voksoláson a polgármesteri tisztségért öten indulnak Kunbaján: Kalapos Mária a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Halász István, Szabó József, Szabó Erika és Latinyák István függetlenként. A jelöltek közül Halász István már volt korábban Kunbaja polgármestere, és 2014-ben is indult a tisztségért. A választáson mintegy 1300 helyi lakos szavazhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.