Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 26. 07:00, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Három pontot gyűjtött a KHTK

Három pontot gyűjtött a KHTK

Nagyiramú, izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a KHTK
Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE 3 – 2 (1-0)

A megyei I. osztályú bajnokság 24. fordulójában a hosszú ideje veretlen Tiszakécske csapatát fogadta a listavezető. A vendégek az őszi fordulóban legyőzték az éllovast, így várható volt, hogy izgalmas összecsapást láthatnak a drukkerek.

Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE 3 – 2 (1-0)

Kiskunfélegyháza, 350 néző. 2015. 04. 25-szombat 17: 00
Vezette: Kovács Dániel (Vincze Viktor, Molnár Alex)

KHTK: Oroszi – Golovics, Valkai, Sándor, Tóth I., Palásti (Forgó G.), Ábel, Mizsei A. (Kis D.), Katona B.(Szabó T.), Némedi, Zs. Juhász (Vojtovics). Vezetőedző: Némedi Norbert, Edzők: Nádasdi Péter, Kádár Tamás.

Tiszakécske: Varga – Bene, Nagy, Forgó J., Szabó A., Dos Reis, Kalmár, Virágh, Káli (Bagi I.), Sztehlik, Hegedűs. Vezetőedző: Ézsiás Gábor.

Gólszerzők: Mizsei A. (31.), Valkai (72.), Zs. Juhász (82.) illetve Káli (52., 56.)
Sárga lap: Mizsei A., Katona B., Némedi illetve Bene, Szabó A., Forgó J., Káli, Sztehlik.

Nagyszerű, szinte nyárias idő fogata a pályára lépő csapatokat, szép számú publikum választotta a két csapat összecsapásának megtekintését.
A mérkőzés kezdetén lehetett látni, hogy mindkét csapat nagyon felkészült a mai találkozóra.
A vendégek szervezett védekezésből kontrákkal igyekeztek veszélyt kialakítani, a hazaiak a pontos labdajáratásra épülő játékukat igyekeztek ellenfelükre kényszeríteni.
Felváltva vezették támadásaikat a felek, de a végjátékba mindkét oldalon voltak hibák.
A 31. percben jött a hazai csapat gólja, amikor a jobb oldalon Mizsei A. hosszú indítással kilépett, de a védők szabálytalanul megállították. Valkai szabadrúgása a sorfalról levágódott, Mizsei Adrián lecsapott és 18 méterről ritkán látható nagy gólt lőtt a bal felsőbe, 1-0.

Szünet után a vendégek lettek harcosabbak, több labdát szereztek meg a párharcokból, és az 52. percben kiegyenlítettek. Szabó A. mélységi passzával Káli kilépett és helyzetét gólra váltotta, 1-1. Nagy volt az öröm a vendég szurkolók részéről! Lendületben maradtak a vendégek és az 56. percben átvették a vezetést. Egy bedobást követően a kavarodásból Káli volt eredményes, a kifutó hazai kapus felett emelt a hálóba, 1-2.
A listavezetőt nem lepte meg a vendégek vezetése, magasabb fordulatra váltottak, koncentráltabbak lettek, sok helyzetet kidolgoztak, szögletekből veszélyeztettek. A 72. percben jött is az egyenlítés, Mizsei A. szögletére Valkai érkezett és nagy erővel fejelt a kapu bal oldalába, 2-2.
A mérkőzés hajrájában a hazaiak nagy nyomás alá helyezték a vendégek kapuját és a 82. percben átvették a vezetést, bedobás után Palásti ívelt a kapu elé, Zs. Juhász megelőzte a védőket és biztosan fejelt a hálóba, ezzel beállította a végeredményt, 3-2.

Nagyiramú, fordulatos mérkőzést játszott a két csapat a mai találkozón. A mérkőzés nagy részében a hazaiak akarata érvényesült, de a szimpatikus, sok fiatalt felvonultató vendégek méltó ellenfelei voltak az éllovasnak. Kihasználták a hazaiak hibáit, megfordították a mérkőzést, de a vendéglátók a hajrában nagyot javultak és két fejes góllal otthon tartották a három pontot.

Ézsiás Gábor: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, ki-ki meccs volt. Egy rutinos jó csapattal játszottunk. Mi egy fiatal csapat vagyunk, fél éve álltunk össze, szeretnénk minél előbb végezni. Két védelmi megingásunk volt, amiből gólokat kaptunk, gratulálok a Félegyházának, nyerjék meg a bajnokságot és jussanak fel NB III-ba.

Némedi Norbert: Megyei szinten két jó csapat találkozott, nagyon fordulatos mérkőzés volt. A játékunkban volt egy rossz öt perc, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált és megfordították az eredményt, ami nem volt benne, a meccsben. Ezután átszerveztük a csapatot, és volt annyi tartás játékunkban, hogy megfordítottuk a mérkőzést, így mindenképpen megérdemelt a győzelmünk.

U-21-es csapatok találkozóján:
Kiskunfélegyházi HTK – Tiszakécske VSE 6 – 0 (2-0)
Gólszerzők: Farkas Péter (2), Szabó Milán, Rácz Tamás, László Viktor, Nádasdi Donát.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.