Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2020. Július 07. 09:18, kedd | PR

Három ok, amiért érdemes szakács állást keresned

Három ok, amiért érdemes szakács állást keresned

Ha még nem döntötted el, hogy mi szeretnél lenni, és érdekelnek az ételek, akkor érdemes utánanézned, hogy milyen lehetőségek vannak a szakács állásokban. Hozunk három okot, amiért izgalmas lehet.

Pályaválasztás előtt állni nehéz kérdés. Olyan képzettséget kell keresni, ami piacképes, hosszú távon is megélhetést biztosít és akár ötven évesen is dolgozhatsz benne, mert fizikailag nem olyan megerőltető. Elég nehéz ennek a sok kritériumnak megfelelni, de egy jó szakács állás pont ilyen. Mondunk három okot, amiért érdemes ismerkedned a területtel, és lehet, hogy meg is tetszik majd.

Szakképzett és betanított szakácsok is vannak

Ha a suli nem álmaid netovábbja, akkor is jó helyen jársz, ha szakács állásokat böngészel. A legtöbb szakács állás ugyan szakképzettséget igényel, de vannak olyan helyzetek is, ahol betanított munkával is el tudsz helyezkedni. Ilyen lehet például a pizzaszakács, vagy a lángossütés rendezvényeken és turisztikai központokban. Ez utóbbi legtöbbször alkalmi munka, de pizzaszakácsként az év minden szakában szükség lehet rád.

Szakácsra mindig szükség lesz

A divatszakmákkal ellentétben egy szakácsra mindig szükség lesz, bárhová forduljon is a világ vagy a gazdaság. Iskolákban, óvodákban, kifőzdékben mindig kell, hogy legyen valaki, aki elkészíti az ételt, ezért szakácsként olyan képzettséget kapsz a kezedbe, amivel bárhol és bármikor állás tudsz találni.

Ha képzed magad a területen, akkor szakosodásra is lehetőséged van. Ezzel bejuthatsz akár nagynevű hotelek konyhájába is, ahol már a fizetés is kiemelt.

Nyelvtudással külföldre is

A szakács képesítésed segítségével kis nyelvtudással külföldön is bármikor boldogulsz. Ha csak világot látnál, vagy kipróbálnál egy másik fajta életet egy idegen országban, szakácsként ezt is bármikor megteheted. A nyelvtudás megszerzését azonban nem lehet elég korán elkezdeni, így ha ilyen irányban gondolkodsz, akkor most fogj hozzá.

Szakácsnak lenni jó dolog. A finom ételek mellett biztos megélhetést is garantál hosszútávon, bárhová is vessen a sors, ezért jó választás lehet, ha még keresgéled, merre indulj el. A legfontosabb azonban, hogy találj egy olyan területet, ami igazán érdekel, és szívvel-lélekkel tudod csinálni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Augusztus 10. 12:07, hétfő | PR

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Aki angol nyelvvizsgára készül fel, az elsődlegesen a teszteket használja. A tesztek gyorsan és egyszerűen megmutatják hol jársz, de nem árt óvatosnak lenni. Nem minden teszt egyformán jó.