Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 05. 18:27, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Három múzeum látható egy nap alatt az őszi múzeumi körjárattal

Három múzeum látható egy nap alatt az őszi múzeumi körjárattal

Egy nap alatt három helyszínen tehetnek történelmi sétát az érdeklődők a Múzeumi Körjárat program során, amelynek keretében a százhalombattai Matrica Múzeum, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum és a Nagytétényi Kastély várja állandó és időszaki kiállításaival az érdeklődőket november 9-én.

A Nagytétényi Kastélyban az Iparművészeti Múzeum bútorgyűjteményéből megvalósult állandó kiállítás vezeti végig az érdeklődőket az európai bútorművesség kézműves korszakán a 14. századtól a 19. századig. A 28 teremben kiállított több mint 300 bútor és bútoregyüttes mellett kályhák, csillárok, szőnyegek, falikárpitok és kerámiák érzékeltetik a korabeli lakókörnyezet hangulatát - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az érdi Magyar Földrajzi Múzeumban a geográfia tudományával, valamint a magyar utazókkal, földrajzi felfedezőkkel kapcsolatos tárgyi emlékekkel lehet megismerkedni, az épületet körülvevő ősfás park pedig a sétálni vágyóknak nyújt kikapcsolódást.
A százhalombattai Matrica Múzeum - amely a település római kori nevét (Matrica) viseli - a város több tízezer éves múltját mutatja be interaktív eszközökkel, a Régészeti Park őskori szabadtéri múzeumban pedig a 2700 éves romok elevenítik fel a korabeli életet.
A program ingyenes buszjáratai a Nagytétényi Kastély elől szállítják az utasokat Érdre, majd Százhalombattára 11 óra és 16 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk