Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2022. Július 04. 09:22, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

Három félegyházi fiatal is bejutott a legjobbak közé

A strandbirkózás 2028-tól olimpiai sportág lesz, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

A hazai bajnoki sorozat három helyszínen zajlik a nyári hónapokban. Az első állomás házigazdája Soltvadkert volt, ahol remekül megszervezték a versenyt és nagyon szép díjakkal jutalmazták a legjobbakat. A legjobbak közé három félegyházi fiatal is be tudott kerülni: az U14-es korosztály 45 kg-os súlycsoportjában Hideg Balázs magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel a dobogó tetejére állhatott. A +55 kg-os fiúk között Bárány-Almási Tamás ezüstérmet szerzett, míg az U18-as női mezőnyben Tapodi Zsófia lett ezüstérmes.


A következő állomás július végén a siófoki Plázs, majd augusztusban a Lupa Beach-en feszülnek újra egymásnak a versenyzők.

További birkózó hírek:
Az U15-ös korosztályú válogatott versenyzők Baján edzőtáboroznak, a hónap közepén Zágrábban megrendezésre kerülő Serdülő Európa-bajnokságra. Itt Czakó Zoltán készül, aki a 85 kg-os súlycsoportban, szabadfogásban képviseli hazánkat. Mellette Hideg Balázs és Páli Gergő is segíti a többiek munkáját. Az U17-es szabadfogású válogatott a római világbajnokságra készülődik, ezúttal Németországban, közöttük Biblia Róbert is. Három női versenyzőnk, Hideg Zita, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia pedig Szombathelyen edzőtáborozik az utánpótlás válogatott keret tagjaként.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 04. 10:17, kedd | Helyi sport

Koppányok a Dél-Alföldi Régió döntőjében

2022. október 02-án rendezték meg a Szegedi Szittyák a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6., egyben záró fordulóját.

2022. Október 02. 20:33, vasárnap | Helyi sport

Ismét bajnoki cím és remek hazai, nemzetközi eredmények a birkózóknál

Egerben rendezték a Kötöttfogású Diákolimpiai Bajnokságot, ahol a 12-13 évesek léphettek szőnyegre.

2022. Szeptember 26. 09:51, hétfő | Helyi sport

Két helyszínen versenyeztek a félegyházi birkózók az elmúlt hétvégén

A Serdülő Kötöttfogású Birkózó Diákolimpia Országos Döntőjét Hajdúszoboszlón rendezték, ahol Czakó Zoltán ezüstérmet szerzett a 85 kg-os súlycsoportban. A 48 kg-os Makra Benjámin az ötödik helyen végzett

2022. Szeptember 23. 16:50, péntek | Helyi sport

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Magyar Íjász Szövetség a festői környezetben lévő Sárospataki Rákóczi várban és környezetében rendezte meg a 2022-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságot.