Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 08:28, kedd | Helyi sport

Temesvári sikerek a DMTK-KVSE kis úszóitól

A DMTK-KVSE Félegyházi úszóinak újra adódott egy verseny, melynek Temesvár adott otthont egy barátságos, ám igen népes mezőnyt hozó rendezvénynek, mely Lovas Péternek állít emléket.

2019. November 13. 13:56, szerda | Helyi sport

Sikeresen záródott a Huszka József jótékonysági verseny

A Huszka József HSE és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály közös által szervezett jótékonysági célú emlékversenyén közel 120 íjász vett részt a KÉSZ Arénában november 9-én.

2019. November 06. 19:13, szerda | Helyi sport

Ismét remekeltek a félegyházi triatlonosok

Marcaliban rendezték meg a duatlon diákolimpia „A” kategóriás döntőjét, melyen a DMTK-KVSE triatlonistái ismét szép sikereket értek el.

2019. Október 29. 08:11, kedd | Helyi sport

Huszka József Íjász Emlékverseny

Szeretettel várják az érdeklődőket Kiskunfélegyházán a Huszka József HSE és a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály közös versenyére.