Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 21:02, szerda | Helyi sport

Koppány íjászok újabb sikere

2020. június 27-én Sándorfalván versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, a Magyar Íjász Szövetség és a Sándorfalvi Sólymok Íjász Egyesület rendezésével megtartott versenyen.

2020. Július 08. 10:36, szerda | Helyi sport

Tereptriatlon OB 3 arany, 1 ezüst

Július 4-én, szombaton Balassagyarmaton a Nyírjes tavi erdős dombos területen rendezték meg az idei évi Tereptriatlon Országos Bajnokságot, melyen a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület triatlonosai is rajthoz álltak.

2020. Július 06. 18:00, hétfő | Helyi sport

Kiválóan indított a JOGGING PLUS csipet csapata a „Nomád duatlonon”

2020. június 27-én került megrendezésre a „Nomád duatlon” verseny Szegeden az „olajosok körén” meghívott egyesületek sportolóinak és minden amatőr versenyzőnek.

2020. Július 03. 10:24, péntek | Helyi sport

Egy hétvégén, két helyszínen versenyeztek a félegyházi triatlonosok

Az elmúlt hétvégén Szegeden Területi Dutalon versenyen vettek részt a félegyházi triatlonosok. Ez volt idén az első verseny a kialakult egészségügyi helyzet miatt, ezért már nagyon várták ezt a lehetőséget a gyerekek.