Városlista
2022. szeptember 30, péntek - Jeromos

Hírek

2013. Május 27. 14:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Félegyházi Közlöny

Három bajnoki cím a diákolimpián

Három bajnoki cím a diákolimpián

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára

Az elmúlt hétvégén rendezték Csepelen a diákolimpia országos döntőjét a 10-11 éves korosztály számára. A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői kiválóan szerepeltek, ugyanis hárman is bajnoki címet tudtak szerezni. Pénteken a fiúk kezdték meg a küzdelmeket, köztük Czibolya Máté az 54 kg-os súlycsoportban. Először egy diósgyőri fiút győzött le szoros csatában, majd egy dunaújvárosi és egy ferencvárosi ellen nyert nagy fölénnyel. A döntőben pesterzsébeti ellenfél várt rá, aki már magyar bajnoki címmel is büszkélkedhet, de Máté őt is két vállra fektette.

A nehézsúlyúak között Szécsényi Ádámnak nálánál 20-25 kg-mal nehezebb ellenfelekkel kellett birkóznia, mert nem volt felső súlyhatár. Ádám ügyesen kihasználta fürgeségét a nagydarab fiúk ellen, pedig nem volt könnyű a sorsolása. Mindjárt a magyar bajnoki cím védőjével kezdett a selejtezőben, de simán győzött, majd az elődöntőben a székesfehérvári legény is a hátára került. A döntőben törökszentmiklósi ellenfelét is betusolta és megérdemelten lett bajnok.
A fiúk versenyében a 13 súlycsoportból 7 település tudott bajnoki címet szerezni: Budapest és Miskolc 3-3, Tatabánya és Kiskunfélegyháza pedig 2-2 arannyal dicsekedhet.
Szombaton a lányok léptek szőnyegre, köztük Rekedt Nagy Réka a 46 kg-osok között. Réka ellenfelei között volt két ferencvárosi, egy Vasasos és egy dunaújvárosi, de senki nem tudta még csak megszorítani sem, mindenkit fölényesen legyőzött.
Mindhárman az Összevont Általános Iskola Tanulói. Rekedt Nagy Réka és Czibolya Máté a Platán, míg Szécsényi Ádám a József Attila tagintézménybe jár.
Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 09:51, hétfő | Helyi sport

Két helyszínen versenyeztek a félegyházi birkózók az elmúlt hétvégén

A Serdülő Kötöttfogású Birkózó Diákolimpia Országos Döntőjét Hajdúszoboszlón rendezték, ahol Czakó Zoltán ezüstérmet szerzett a 85 kg-os súlycsoportban. A 48 kg-os Makra Benjámin az ötödik helyen végzett

2022. Szeptember 23. 16:50, péntek | Helyi sport

Történelmi Íjász OB a Koppányok szemével

Magyar Íjász Szövetség a festői környezetben lévő Sárospataki Rákóczi várban és környezetében rendezte meg a 2022-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságot.

2022. Szeptember 19. 11:23, hétfő | Helyi sport

Birkózó sikerek a hétvégén

Csongrádon rendezték a Kelet-Magyarország Területi Diák I. Kötöttfogású Diákolimpia döntőjét.

2022. Szeptember 15. 17:18, csütörtök | Helyi sport

Versenyeztek és versenyt szerveztek a Koppányok

2022. szeptember 10-én, a Sándorfalvi Sólymok szervezték meg, a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 5. fordulóját, a Sándorfalvi Nádastó és Szabadidőparkban.