Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Július 12. 11:37, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harminccal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Félegyházán

Harminccal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma Félegyházán

A kiskunfélegyházi bölcsődei férőhelyek bővítéséről is döntött legutóbbi, július 10-i ülésén a város képviselő-testülete.

A kiskunfélegyházi bölcsődei férőhelyek bővítéséről is döntött legutóbbi, július 10-i ülésén a város képviselő-testülete.Mint az előterjesztésben szerepel, a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata fenntartásában működő Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény két telephelyen nyújt jelenleg bölcsődei szolgáltatást: a Darvas tér 12. alatt 60, míg Dankó Pista utca 4-6. szám alatt 63 férőhely áll rendelkezésre.

A bölcsődei szolgáltatások iránti igény évek óta folyamatos emelkedő tendenciát mutat. Idén májusban például a 2014/2015-ös gondozási-nevelési évre 144 kisgyermeket írattak be szüleik az engedélyezett 123 férőhelyre. Jól látható tehát, hogy a férőhelyszám bővítése mielőbbi fenntartói intézkedést igényel.

Az elmúlt hónapokban több alternatíva is felmerült a férőhelyszám bővítés módjára, melyek közül a testület a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalának szakmai főtanácsadójának jóváhagyásával összesen 30 férőhely bővítéséről döntött. (Ennek feltétele, hogy a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a férőhelybővítést befogadja.)

A tervek szerint tehát a Darvas téri bölcsőde esetén 60 főről 79 főre, míg a Dankó P. utcai bölcsénél 63 főről 74 főre növekszik a férőhelyszám. Ehhez gondoskodni kell a tárgyi feltételek megteremtéséről is, ami a Dankó Pista utcán mintegy 500 ezer forintos egyszeri ráfordítást és 4 fő kisgyermeknevelő bér és járulékköltségét jelenti. Mindez azonban még csak a 2014. év májusában jelentkezett és beiratkozott gyermekek elhelyezésére kínál megoldást. Az emelkedő igényekre egy másfél vagy két gondozási egységből álló bölcsőde létesítésével (ez 3 vagy 4 csoportot jelent, csoportonként 12-14 gyermekkel) készülhet fel a város.

Az előterjesztés szerint az önkormányzat vagyonába tartozó ingatlanok közül e célra alkalmas lehetne a volt Petőfi Sándor Általános Iskola földszinti része, amelynek adottságai és elhelyezkedése egyaránt megfelelőnek tűnik. Ezért a képviselő-testület úgy határozott, hogy a Kossuth u. 31. alatt fekvő ingatlan földszintjét bölcsődei szolgáltatás nyújtására rendeli, és a szükséges felmérések, tervek elkészítéséről szeptember 30-ig történő elkészítésére felhatalmazza a polgármesteri hivatalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.