Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 28. 18:30, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harminc új parkolót alakítanának ki a piacnál

Harminc új parkolót alakítanának ki a piacnál

A zsúfoltság megakadályozása, csökkentése érdekében harminc új parkolóhely kialakítást tervezi az önkormányzat, melyeket a Béke téri fasorok alatt, a templom melletti út két oldalán alakítanának ki

A zsúfoltság megakadályozása, csökkentése érdekében harminc új parkolóhely kialakítást tervezi az önkormányzat, melyeket a Béke téri fasorok alatt, a templom melletti út két oldalán alakítanának ki. Balla László alpolgármester javaslatával a város képviselő-testülete elviekben egyetért, egyben felkéri a városüzemeltetési csoportot a műszaki vonatkozású részletek kidolgozására, valamint kivitelezői árajánlatok bekérésére. Minderről június 27-én döntöttek a városatyák.

A forgalmi rend ésszerű átszervezésével huszonkét új parkolót sikerült kialakítani a piacnál a gépkocsik számára. A ruházati árusok sorainak áthelyezése miatt, a szabadon maradó járda felületen felmerült további újabb parkolók kialakításának lehetősége is. A javaslat szerint a templom felőli járdán a fák közé 2-2 kocsi állásos parkolók kerülhetnének kialakításra. A fák közötti távolság azt szűkösen ugyan, de lehetővé teszi úgy, ha a szabványos parkoló szélességbe a fák gyökerének védelmére beépített ún. faveremrácsok felületét is beleszámítjuk. A járdát jelenleg kiemelt szegély választja el az úttól, amelyet teljes hosszában el kell bontani és a megmaradó szintkülönbség áthidalására alkalmas döntött szegélyt kell építeni. A parkolóba beálló gépkocsik elejénél további átgondolást kíván annak a műszaki megoldásnak a kiválasztása, amely elkülöníti a gyalogos és a gépjármű forgalmat. Itt ezzel a megoldással kilenc új parkolóhelyet lehet létesíteni.
Az út túloldalán, a Constantinum Intézmény előtt hasonlóan lehetne parkolókat kialakítani a jelenlegi gyephézagos burkolaton, viszont a fák között itt csak egy-egy gépkocsi fér el, így Itt is kilenc parkolóhelyet lehet létesíteni – tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Sipos Róbert, a városüzemeltetési csoport munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.