Városlista
2021. október 16, szombat - Gál

Hírek

2013. Április 04. 14:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harminc százalékban kész a csatornázás

Harminc százalékban kész a csatornázás

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán.

A szennyvízcsatorna-beruházás jelenlegi helyzetéről, aktualitásairól számolt be március 28-án a sajtó munkatársainak Kapus Krisztián polgármester és Hartyáni Gyula projektvezető a Városházán. Kapus Krisztián beszédében kiemelte a nyolc városrészt – Kossuthváros, Móraváros, Bikahegy, Kertváros, Bankfalu, Molnártelep, Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep – érintő, mintegy 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás jelentőségét és fontosságát Kiskunfélegyháza szempontjából.

Elmondta: „Földünk, saját életterünk védelmének jelentős előrelépése a szennyvízhálózat kiépítése, melynek befejező, utolsó üteme kezdődött el tavaly ősszel városunkban. A jövő év nyarára teljes körűen kiépül Kiskunfélegyháza az egyik legfontosabb környezetvédelmi feladatának számító szennyvízcsatorna hálózat. A beruházással régi vágya válik valóra a félegyházi polgároknak. Ahhoz, hogy Félegyháza szennyvízcsatorna-hálózata teljes legyen a város területén, szükség volt az önkormányzati szándékra, a pályázati támogatásra és a lakosság anyagi hozzájárulására is. A polgármester ezt követően a munkálatok ütemezéséről beszélt.
A város két pályázatot tud benyújtani a támogatási intenzitás vonatkozásában, melynek eredményként a támogatás mértéke 85 százalékról 95 százalékra emelkedhet. A pénzt a tervek szerint az utak helyreállítására fordítanák – emelte ki Hartyáni Gyula projektvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

2021. Október 15. 11:58, péntek | Helyi

Megyei bajnokok a József Attila Általános Iskola asztaliteniszezői

Régen látott sikert értek el a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola diákjai a Diákolimpia Megyei Asztalitenisz döntőjén.

2021. Október 15. 11:54, péntek | Helyi

Régi zene - iskola új köntösben

Épület avató hangverseny lesz a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. október 22-én 17 órakor a művészeti iskola tanáraival az I. emeleti Koncertteremben.

2021. Október 15. 11:17, péntek | Helyi

Lakótelepi Futónapot tartott a Darvas Iskola

A Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola október 13-án rendezte meg hagyományos lakótelepi futónapját.