Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 15. 12:37, kedd | Helyi sport
Forrás: BAON

Harmadik helyen végzett a kiskunfélegyházi csapat

Harmadik helyen végzett a kiskunfélegyházi csapat

Harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Karácsonyi Kupát NB I-es női csapatok részére. Ezúttal a miskolci DVTK-Vénusz neve került fel a trófeára.

Az elmúlt hétvégén négy első osztályú női csapat mérte össze tudását a Karácsonyi Kupán. DVTK-Vénusz – Univerzum NFC mérkőzés egyben bajnoki találkozó is volt, melyen 2-2-es döntetlen született. A kupát a miskolciak hódították el, második helyen az Univerzum, harmadikon az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, negyediken pedig a Debreceni EAC végzett. A legjobb kapusnak Hargas Annamáriát (Univerzum) választották, a legtöbb gólt Bereczki Orsolya (Universum) és Miliczki Noémi (DVTK-Vénusz) szerezte. Kettőjük között büntető párbaj döntött Bereczki javára.

Az edzők szavazatai alapján a torna legjobb játékos Dikanová Dominika (Astra) lett, aki a következőket nyilatkozta: – Különösebb tét nélkül játszhattunk, ez volt az itthoni évzárónk. Olyan játékosok is szerepeltek, akik csak nagypályán mozognak, így még a futsal labdával és a szabályokkal is ismerkedtek. Nem sikerült megnyernünk a tornát, de örülök a legjobb játékos címnek, amit a csapatnak köszönhetek.

Az elmúlt három évben bajnokit és Magyar Kupát is nyert az Astra. Jelenleg a tabella hatodik helyén tanyáznak. Dombó Jánost vezetőedzőt a jelenlegi eredményről kérdeztük.
– Nem nevezném sikertelenségnek az eddig lejátszott mérkőzéseinket. A bajnokság lebonyolítási formája ebben az évben megváltozott. Április 1-ig tart az alapszakasz, minden csapat oda-vissza alapon játszik mindenkivel, utána törlik a pontokat. Kilenc csapat közül nyolc bekerül a felsőházba. Nekünk most az a dolgunk, hogy kísérletezzünk, kipróbáljuk azokat a játékosokat, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, és felkészítsük őket a nagy tavaszi mérkőzésekre. Pótolni kell azokat a kiváló labdarúgókat is, akiket nálunk tehetősebb klubok megvásároltak. Itt főleg Vincze Anikó kapusra és Megyes Ágnesre gondolok. Most a Karácsonyi Kupán tíz új játékost próbáltam ki. Ezt a kupát is azért rendeztük, hogy jól érezzük magunkat, évet zárjunk és azért is, hogy az új játékosok szokjanak össze, ismerkedjenek meg ezzel a játékkal. Még nem az eredményességre törekszünk, áprilisig van időnk. Annak külön örülök, hogy a bronzmérkőzésen nagyarányú (11–2) győzelmet tudtunk aratni a debreceniek felett. Bízom benne, hogy mire kell, összeáll a csapat, és újra eredményesek tudunk lenni – mondta Dombó János.

Címkék: astra, edzők, foci, futsal, kupa, tabella

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.