Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 26. 13:10, péntek | Belföld
Forrás: Félegyházi Közlöny

Harmadfokú hőségriadó!

Harmadfokú hőségriadó!

Harmadfokú hőségriadót rendelt el csütörtök nulla órától hétfő éjfélig az országos tiszti főorvos

Harmadfokú hőségriadót rendelt el csütörtök nulla órától hétfő éjfélig az országos tiszti főorvos. A meteorológiai előrejelzés szerint a következő napokban egyre melegebb időre kell számítani, a hétvégén és jövő hét elején tetőzik a hőség. Városunkban öt párakapu ad enyhülést a járókelőknek, a városháza előtt vizet osztanak a szomjazóknak, a hajnali és az estei órákban pedig locsolóautó hűti az utakat.
Az országos tiszti főorvos a hőségriadó elrendelésével összefüggésben felhívja az egészségügyi szolgáltatók, a közüzemi szolgáltatók, a vállalkozások, az önkormányzatok figyelmét arra, hogy tegyék meg a hőség esetén szükséges intézkedéseket – olvasható az ÁNTSZ közleményében.
Az előrejelzések szerint a legnagyobb meleg vasárnap és hétfőn lesz: 33-38, illetve 34-39 Celsius-fok.
Ajánlott ebben az időszakban az egyébként is szükséges napi két liternél is több folyadékot, elsősorban vizet inni. Azt is ajánlják, hogy a kulacsokat, a palackokat mindig töltsék fel, gondoskodjanak arról, hogy legyen tartalékban víz, amellyel a kendőt, a sálat, a sapkát is benedvesíthetik.
A kalap és a napszemüveg viselésén túl ajánlott, hogy 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, napvédő készítmények alkalmazásával, és vegyék igénybe a hűtött helyiségeket – hívja fel a figyelmet ÁTNSZ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.