Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Szeptember 01. 09:04, péntek | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Harcos mérkőzésen kecskeméti továbbjutás

Harcos mérkőzésen kecskeméti továbbjutás

A megyei selejtezők utolsó fordulóját rendezték meg a Magyar Kupában, a 3. körben a Kiskunfélegyházi HTK a Kecskeméti LC-t fogadta augusztus 30-án.

A vendégek esélyesebbnek számítottak, ennek ellenére a félegyháziak egy percig nem adták fel, Salami góljára Csurka Ádám válaszolt az első félidő hajrájában (1-1). A második játékrészben csupán egy találat esett, de azt a kecskemétiek szerezték, 2-1-es győzelmükkel ők jutottak a Magyar Kupa főtáblájára.

Izgalmas csatának ígérkezett a szomszédvárosi rangadó, Félegyházáról és Kecskemétről is érkeztek szurkolók a Magyar Kupa 3. fordulójára. A kecskemétiek kezdték jobban a mérkőzést, Szabó szögletét Salami fejelte a hálóba a 13. percben. (0-1)

A bekapott találatot követően a KHTK feljebb lépett, ennek ellenére a vendégek többet veszélyeztettek. Szabó Dávid és Nádudvari is a kapufát találta el. A KHTK kevés helyzete közül Csurka Ádám váltott egyet gólra 44. percben, higgadtan lőtt a hálóba, így a szünetben 1-1-es döntetlennel fordultak a csapatok.

A második félidőben a kecskemétiek egyre nagyobb fölénybe kerültek, a félegyháziak elsősorban ellentámadásokból veszélyeztettek. A mindent eldöntő gólt végül a kecskemétiek szerezték, Balog Szabolcs 20 méteres távoli lövése talált utat a félegyházi kapuba. (1-2)

A hajrában mindkét együttes előtt akadt lehetőség, de újabb gól már nem született, a KHTK 2-1-es vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától.

Értékelés:

Koncz Zsolt (játékos-edző, KHTK):

Játékban nem mutatott többet az ellenfél, mint mi. Akik kint voltak a mérkőzésen, azok láthatták, hogy a csapat mindent megtett a sikerért. A szimpatikus vesztes szerepe jutott nekünk. Emelt fővel búcsúztunk a Magyar Kupától. Tudjuk, hogy min kell változtatni, ezen dolgozunk a továbbiakban, a bajnokságra koncentrálva.

Szabó Tibor KLC vezetőedző: A célunkat elértük, tovább akartunk jutni, ez sikerült. Parázs mérkőzés volt, de úgy érzem, hogy 1-0 után eldönthettük volna a továbbjutást. Miután gólt lőtt a Félegyháza, még magasabb motivációs szintre léptek, nehéz volt áttörnünk őket, de egy átlövéssel sikerült megnyerni a mérkőzést.

Összességében megérdemeltük a továbbjutást.

Magyar Kupa 3. ford. 08. 30.

Kiskunfélegyházi HTK - Kecskeméti LC 1-2 (1-1)

Kiskunfélegyháza, 300 néző

Vezette: Tóth Róbert (Holczimmer Tamás, Bárth Zoltán)

KHTK: Tóth P. - Golovics, Koncz, Vojtovics, Kadosa (Lőrincz 57.) - Ábel (Palásti 62.) - Marsa, Pozsár, Csurka (Sándor 68.), Tóth I. - Medgyesi

KLC: Belecan - Rozsi, Urbán, Farkas - Toricska, Nádudvari (Tóth R.68.), Terbe, Selyem(Vladul 57.) - Szabó D. - Salami (Kitl 80.), Balog

Gól: Csurka (44.) illetve Salami (13.), Balog (70.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:22, hétfő | Helyi sport

Újabb magyar bajnoki címet szerzett Czakó Zoltán

Abonyban került megrendezésre az U17-es Szabadfogású és Női Országos Bajnokság, egyben Varga János Emlékverseny.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.