Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Január 11. 12:56, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Harcolnak a Bankfalu lakói orvosi rendelőjük fennmaradásáért

Harcolnak a Bankfalu lakói orvosi rendelőjük fennmaradásáért

Lakossági fórumot tartott január 9-én a Bankfalui Óvodában a Veled a Városunkért Egyesület a Bankfalut érintő helyi közügyek, különös tekintettel az orvosi rendelő áthelyezésének kapcsán.

A fórumon megjelenteket Kis-Szeniczey Kálmán és Nagy Lajos önkormányzati képviselők fogadták.

- Nem tudjuk, hogy mi a baj a Kamilla Patika mellett működő orvosi rendelővel. Nem kaptunk olyan információt, hogy ezzel az épülettel gond lenne, a rendelő működésével kapcsolatban bármilyen probléma felmerült volna. Több mint 20 éve a lakosság megelégedésére működött. Az egyetlen érvként azt hozta fel az előterjesztés, hogy magánkézben van az orvosi rendelő épülete. Szerintünk sokkal fontosabb szempont az, hogy az orvosi rendelő működtetéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek adottak, van megfelelő orvos és műszerek is rendelkezésre állnak, valamint az ingatlan az egészségügyi, a szociális és a higiénés elvárásoknak is megfelel. A környék lakói épp ezért aláírásgyűjtési akcióval próbálják megmenteni orvosi rendelőjüket. Már kb. 600-650 db aláírást sikerült összegyűjteni. Ez a mostani lakossági fórum is azt a célt szolgálta, hogy az itt élők kinyilváníthassák véleményüket az orvosi rendelőjük áthelyezésének ügyében. Igen nagy érdeklődés kísérte a beszélgetést, melyet jól mutat az is, hogy több mint hatvanan jelentek meg. Számos bankfalui lakó élt a lehetőséggel és kinyilvánított a véleményét az üggyel kapcsolatban. A felszólalások egyértelműen arra mutattak, hogy méltánytalannak tartják a városvezetés döntését, mely szerint február 1-jével a Bankfalu orvosi rendelőjének az Egészségközpontban kell folytatnia működését. Én tolmácsolni fogom a városvezetés felé az itt élők igényét. Szerintem a lehetőségeink megvannak ahhoz, hogy ezt a kérdést újragondoljuk és az elhamarkodott döntést felülvizsgáljuk – nyilatkozta lapunknak Kis-Szeniczey Kálmán a fórum végén.

A fórumon elhangzottakat összegezve az önkormányzati képviselő elmondta, hogy többen kétségüket fejezték ki az Egészségközpontba való buszos közlekedési megoldás gazdaságosságával kapcsolatban. A felszólalók az Egészségközpont autóval való megközelítését sem tartották megoldottnak, hiszen hiába építettek parkolókat, van úgy, hogy csak több utcával távolabb tudnak megállni járművükkel. Egy beteg embernek pedig komoly kihívást jelent a több kilométer gyaloglás. Arról nem is beszélve, hogy többeknek pedig még csak lehetősége sincs arra, hogy autóval menjenek be a városközpontba. A legkézenfekvőbb kérdés azonban az volt, hogy mivel különbek a móravárosiak, vagy például a Petőfi lakótelepen élők? Hiszen mindkét városrészben az orvosi rendelés helyszíne változatlan maradt.

Többen panaszkodtak arra is, hogy egyes városrészekben nagyon lazán veszi az orvos a rendelési idő betartását, szerencse kell hozzá, hogy a beteg az orvost ott találja. Ilyen probléma a Bankfaluban még soha nem volt. Mégis e városrészt akarják megfosztani orvosi rendelőjétől, holott a Bankfalu nagyléptékben fejlődik, gombamód szaporodnak az új építésű házak és lakossága is egyre gyarapszik, sőt a városközponttól mért távolsága még nagyobb, mint a Móravárosé.

Az itt élők a végsőkig kitartanak álláspontjuk mellett: maradnia kell az orvosi rendelőnek. A fórumon megjelentek egyöntetűen kérték egy újabb találkozó megszervezését, ahol lehetőséget kapnak arra, hogy közvetlenül a körzet önkormányzati képviselőjének és a városatyáknak is elmondhassák érveiket.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza.hu)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA