Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Július 30. 12:45, péntek | Belföld

Hamisítványokat is árultak az labdarugó-Európa-bajnokságon

Hamisítványokat is árultak az labdarugó-Európa-bajnokságon

Hamisítványokat is árultak a 2021-es labarugó-Európa-bajnokságon - közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel közös közleményben.

Budapest a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon négy mérkőzésnek adott otthont.
A közleményben ismertetik, hogy a Puskás Aréna környékén és a Városligeti Műjégpályán kialakított szurkolói zóna ellenőrzésekor több mint félmillió forint értékű hamis szurkolói sálat, pólót, szájmaszkot és adózatlan cigarettát foglaltak le.
A tájékoztatás szerint a pénzügyőrök a rendőrséggel, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testülettel, az érintett közterület-felügyeletekkel és a márkavédelmi képviselőkkel alkottak egy csapatot a szabálytalanságok kiszűrésére.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) magyarországi márkavédelmi képviselői a HENT közreműködésével oktatást tartottak a védett árukról, ami segítette a hamisítványok azonosítását.
Míg az első három meccsnapon jövedéki és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt kellett intézkedniük a pénzügyőröknek, addig az utolsó napon erre nem volt szükség, mert a folyamatos és aktív jelenlétnek köszönhetően visszavonultak az illegális árusok - írják a közleményben.
Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke, a HENT elnökhelyettese a közleményben kiemelte, a labdarúgó-EB rámutatott arra, hogy a sportszeripart is sújtó hamisítás mindenkit érint. A termékeiket jogszerűen előállító gyártókat, az európai uniós tagállamokat, de a hamis sporteszközök súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek a gyanútlan vásárlókra is - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.