Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 28. 12:18, szerda | Belföld
Forrás: Objektív Hírügynökség

Hamisítják a NAV weboldalát

Hamisítják a NAV weboldalát

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára.

Olyan oldal jelent meg az interneten, amely a megtévesztésig hasonlít a NAV hivatalos weboldalára.

Aki ezt használja, bajba kerülhet, mert az itt közzétett nyomtatványok, az itt olvasható információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a „nav” mellett nem szerepel a „gov.hu” tartomány megnevezése – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnevezésének rövidítését jogtalanul használó weboldal azt a látszatot kelti, hogy a felhasználó a NAV weboldalát olvassa.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt „gov.hu” tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található. A NAV hivatalos weblapján – a hamis weboldallal ellentétben – nem szerepelnek reklámbannerek. A NAV bármely más, az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért nem vállal felelősséget.

A hamis honlapon található nyomtatványkitöltő programok használata veszélyes, mert azok esetlegesen kártékony, rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak.

Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.