Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 18. 10:16, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Hamarosan Szuper Motoros Buli a Parkerdőben!

Hamarosan Szuper Motoros Buli a Parkerdőben!

Az augusztus 13-16-ig tartó Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó bepillantást nyújt a motoros életformába családok, fogyatékkal élők és idős emberek részére is. (Program + Helyszín Térkép a cikk végén.)

A Félegyházi Motoros Baráti Kör Egyesület munkájának köszönhetően hosszú évek óta először tavaly újra megtelt a Parkerdő családokkal. Az idelátogatók megtapasztalhatják, hogy egy motoros találkozó nem csak a "duhajkodásról" szólhat, hanem örömet is szerezhet gyermeknek, idősnek, fogyatékosnak, egészséges motorosnak és az oldalkocsis "szakmának" egyaránt. A rendezvény sikere új erővel töltötte meg az egyesület tagságát és jelentősen nőtt a csatlakozók létszáma, akik önkéntes munkával növelik a találkozó közösségformáló erejét. – mondta Ónodi Árpád a rendezvény fő szervezője a tegnapi (június 17.) sajtótájékoztatón.

Azt is megtudhattuk, hogy az oldalkocsis kiállítás alapterülete háromszorosára nő a tavalyihoz képest, mert idén már az oldalkocsis építések is felsorakoznak a gyári veteránok mellett a kiállítósátorban. Remélhetőleg hamarosan az építőműhelyek saját standokkal fognak megjelenni, ahol prezentálhatják évente új oldalkocsis alkotásaikat.

Az augusztus 13-16-ig tartó Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó bepillantást nyújt a motoros életformába családok, fogyatékkal élők és idős emberek részére is, ami sokuk számára oldalkocsi nélkül kivitelezhetetlen lenne. A szervezők a helyi gyermekvédelmi és szociális intézményekkel, esélyegyenlőségi és nagycsaládos civil szervezetekkel karöltve mindent megtesznek azért, hogy azoknak az embereknek is legyen egy izgalmas hétvégéjük, akik számára egy motoros találkozó eddig csak elérhetetlen álom volt. A szervezéskor külön figyelmet fordítottak a gyerekekre és a kisgyermekes családokra, akiknek az Alma Együttes várva várt fellépése mellett biztosítanak tartalmas gyermekprogramokat folyamatos gyermekmotoroztatással, ugrálóvárral, trambulinnal, arcfestéssel, oldalkocsis motorkiállítással és sok izgalmas dologgal. A rendezvény családcentrikusságát is mutatja, hogy gyermekeknek ingyenes, felnőtteknek pedig csupán 1000Ft a támogatói jegy egész hétvégére.

A családok megnyugtatására szolgál, hogy külön figyelmet szentelnek a szervezők a közlekedés- és személybiztonságra az egész rendezvényerdő egyirányúsításával és jelentős sebességkorlátozásokkal. Nem engedélyezett továbbá a motorok eszement bömböltetése, a por felverése és a gyakran trágár elemeket is felvonultató szokványos motorostalálkozós programok is kimaradnak. Csendes kemping lehetőséget nyújt a rendezvényterülettől erdősávval elválasztott kis, árnyas tisztás a pihenni vágyóknak. Akadálymentesített és gyermek mobil WC-és kulturált tusolókonténerek biztosítják a komfortot az arányaiban nagy létszámú mozgáskorlátozott és családos oldalkocsis motorosoknak.


A Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó Kiskunfélegyházán egy egyre divatosabb családi és esélyegyenlőségi szabadidős tevékenység magyarországi fellegvára. A kiskunfélegyházi eddig az egyetlen találkozó az országban, ahol tavaly már az első alkalommal megjelent száz feletti oldalkocsis motor és a rájuk kíváncsi közel kétezer, főleg családos érdeklődő főleg országhatáron innen. A 2015 augusztus 13.-16.-ig rendezendő II. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra már most több mint 100 oldalkocsis motor regisztrált csak külföldről, Európa 14 országából, így jó esély van arra, hogy akár 200-300 oldalkocsis motor és akár 3000 körüli érdeklődő látogat el a parkerdőbe a rendezvény ideje alatt.
A Sidecar Traveller (Oldalkocsis Utazó) című újság tavalyi írása az első találkozóról az előfizetői jegyzék alapján szinte a világ minden országába eljutott. A legnagyobb példányszámban Nyugat-Európában olvassák az újságot, amelynek hatására folyamatosak a visszajelzések a külföldi oldalkocsis motorosok részéről.

A szervezők lokális és országkép szempontból is fontosnak tartják, hogy a nagy távolságból, többek között Angliából, Franciaországból és a Benelux államokból ide érkező motoros turistáknak tartalmas és sokrétű időtöltést nyújtsanak, amivel a kiskunfélegyházi motoros rendezvény magas színvonalának hírét viszik szerte a világban és szívesen térnek vissza a későbbiek folytán barátaikkal. E cél érdekében, délelőttönként vezetett városnézések, 3 nyelven és csoportos oldalkocsis túrák lesznek az érdeklődőket a környék nyújtotta turisztikai és természetvédelmi látványosságokhoz a Kiskunsági Nemzeti Park szívébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.