Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 27. 12:02, péntek | Helyi
Forrás: hirado.hu

Hamarosan regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára

Hamarosan regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson.

Aki él a regisztrációs lehetőséggel, az előjegyzésbe vetetheti magát, és így az elsők közé kerülhet, akik hozzájutnak az oltóanyaghoz – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió reggeli műsorában.

Jelenleg két csatatér van: a kórházak és az iskolák. A kórházakban életet, az iskolákban a munkahelyeket védjük – mondta a kormányfő. A kórházakban nincsenek biztató jelek, ezért Orbán Viktor mindenkit kitartásra ösztönzött az intézkedésekkel kapcsolatban, melyek hatályából még legalább két hét van hátra.

Összességében egyre többen vannak kórházban, és hamarosan el fogjuk érni a 10 ezres számot is, de másfélszer ennyi tartalékágyunk van. Az egészségügy, bár óriási terhelés alatt áll, állni fogja a sarat – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy az oltási tervet már hetekkel ezelőtt kidolgozták. 13 ezer helyszín lesz, ahol a tömeges oltás megtörténik majd. December-január környékén kell bevezetni azt az oltási tervet, amikor még kevesebb vakcina érkezik majd, mint amennyi az igény. A torlódás elkerülése érdekében előjegyzésbe vehetik majd magukat az emberek, ez a program a jövő héten indulhat.

Levélben és interneten lehet majd regisztrálni – emelte ki.

Nincs egységes álláspont a nyugati országok között a síszezon kérdéséről. Az osztrákok mentenék a szezont, míg az olaszok és a német is zárnának. Arra kérte az embereket, hogy ne fizessenek be nyugat-európai síutakra. A kormány szigorúan veszi majd a karanténszabályok betartását, azoknál, akik erre vállalkoznak, mivel a síközpontok voltak a fertőzés gócpontjai tavasszal – figyelmeztetett.

Az operatív törzs egyelőre nem tudja megmondani, milyen szabályok lesznek érvényben karácsonykor.
Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni. A kormány 8–10 nap múlva hoz erről döntést – zárta mondandóját a kormányfő.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 09:22, kedd | Helyi

Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és 17 mogyorókrém csomagolásán jelölési hibákat találtak.

2021. Január 26. 08:39, kedd | Helyi

Már mindenki számára elérhető a digitális jólét szoftver alapcsomag

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremtik meg a lakosság számára.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 17:01, hétfő | Helyi

Terepszínű gólya Szatymazon

Néhány napja egy fehér gólya figyelhető meg a szatymazi Székalj-gyepen, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet része.