Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 24. 13:54, hétfő | Helyi
Forrás: Ónodi Árpád

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Hamarosan nyílik az első zöld művészsöröző, az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Az Ágyú Kézműves Sörgaléria 2019. július 19-én 16:00-kor nyitja kapuit az ötödik Sörfesztházán.

Kiskunfélegyháza első zöld sörözőjeként vonul be a gasztronómiai történelembe a főutcán kiállított világháborús ágyúkra nyíló varázsvilág.Az Öreglaktanya egykori katonai ruházati üzlethelyiségéből kialakított kézműves söröző és képzőművészeti galéria egyedülálló módon ötvözi a gasztronómiát a művészettel, a környezettudatosságot a szórakozással, valamint a modern design-t az antik tárgyak újraértelmezésével.

Gasztronómia és művészet: a városban egyedül az Ágyúban várja a vendégeket júliustól egész évben több tucat magyar kézműves sörkülönlegesség, miközben elsősorban helyi képzőművészek időszakos kiállításait csodálhatják meg a falakon havonta változó tematikával. Természetesen az élőzene és az irodalom is helyet kap egész évben a galéria színpadán könnyed jazz és blues produkciók, felolvasó estek és könyvbemutatók formájában.

Környezettudatosság és szórakozás: az Ágyú Kiskunfélegyháza egyetlen zöld sörözője, de országosan is azon kevés szórakozóhelyek közé tartozik, amelyeknek berendezési tárgyai 100%-ban újrahasznosított anyagok és tárgyak segítségével készültek. Új életre kelt a sörözőben a régi Egészségház robosztus csőrendszere és melléképületének ódon mestergerendái, funkciót váltott számos múlt század eleji mosdóasztal és varrógép, de a pálosszentkúti zongoramatuzsálem és a nyárlőrinci tanyai iskola számos berendezési tárgya is új értelmezést nyert a vendégek szolgálatában. A környezettudatosság mellett teszi le a voksot a sörgaléria italkínálata is, mert a választható kézműves termékek teljes mértékben hazai sörmesterek kisüzemi körülmények között, jórészt természetes alapanyagok felhasználásával készült italremekei közül kerülnek ki folyamatosan változó készlettel.

A modern és antik találkozása: varázsvilágba csöppen a vendég, ha belép az Ágyú ajtaján. Nem csak a képzőművészeti kiállítások, hanem a helyiség belső kialakítása is önmagában tartogat bőven meglepetést a szemnek. Zongora páncéltőke asztalok míves öntöttvas lábakkal várják a színes sörök kavalkádját, miközben a nézelődő és kóstolgató vendég helyet foglalhat a több, mint 100 éves varrógépasztalokból készült, egyedi és kényelmes székekben. Robosztus fűtéscsövek tartják az ódon gerendákból készült könyöklőket és bárszékeket, csinos asztali lámpa búrák néznek ránk fejjel lefelé a kazettás plafonról és több, mint fél évszázados televízió matuzsálemek kínálgatják megvilágított gyomrukból az üveges kézműves sörök kavalkádját. Gyöngyözik a hideg pára az egyedi sörcsaprendszer vaskos csövein, amely nyolcfajta friss kézműves sör ontására alkalmas a világbajnok Félegyházi Sörök jóvoltából. Eközben a szomját csillapító vendég kétszáz éves, vasalatos pinceajtókból kialakított táblákon tájékozódik a hetente frissülő kínálatról.

Mindenkit sok szeretettel vár az Ágyú Kézműves Sörgaléria, a látvány és az ízek elragadó világa.

Ónodi Árpád

Honlap: www.sörfeszthaza.hu
Facebook: www.facebook.com/felegyhazisorfesztival

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.