Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2020. Március 30. 17:03, hétfő | Belföld
Forrás: bacsmegye.hu

Hamarosan két déli határátkelőhely is megújul

Hamarosan két déli határátkelőhely is megújul

A fejlesztések keretében többek közt kibővítik a kamionparkolót, lecserélik az útlevélkezelő fülkéket és tájékoztató táblákat is elhelyeznek.

Megújulhatnak Röszke és Tompa határátkelőhelyei, a fejlesztésekhez jelenleg keresik a tervezőket – derül ki az uniós közbeszerzési tájékoztatóból.

Mindkét területen sávbővítéseket és forgalomtechnikai átalakításokat terveznek, az útlevélkezelő fülkéket felújítják vagy lecserélik, a fülkék fölé tetőszerkezetet építenek, valamint kialakítják a forgalomirányításra és utastájékoztatásra szolgáló jelzőlámparendszert is. A határátkelőhelyeken ezen kívül megvalósulnak még az alábbi feladatok:

  • kamionparkoló bővítése,
  • tetőszerkezet alatti világítás és kamerarendszer kiépítése,
  • járdasziget átalakítása,
  • elválasztó kerítésbe tolókapu beépítése,
  • ABC (Automated Border Control Gate) kapuk telepítése,
  • elválasztó kerítés meghosszabbítása.

A tervezési közbeszerzés ezen kívül tartalmazza a területen lévő épületek belső festését, a helyiségek átalakítását és a padlóburkolatok cseréjét is. A fejlesztés részeként terelőkordonokat, elválasztó plexifalakat és tájékoztató táblákat is elhelyeznek a helyszínen.

A sávok fölé továbbá mátrixtáblákat telepítenek, a kapukat, a forgalomirányító lámpákat és a térvilágítást felújítják. Az útburkolatba beépített fényforrásokat helyeznek el, a bejárati ajtót zsiliprendszerűvé változtatják és kialakítják a kártyás beléptetést.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 29. 13:10, kedd | Belföld

Gyopáros Alpár: megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése

A Magyar falu program elmúlt három évének hatására megindult a kistelepülések lélekszámának emelkedése - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos kedden Kóspallagon.

2022. November 29. 13:09, kedd | Belföld

Orbán Viktor: 2023-ban 290 milliárd forinttal támogatják a Széchenyi Kártya Programot

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

2022. November 29. 13:07, kedd | Belföld

25 százalékkal nő január 1-jétől a nevelőszülők ellátmánya

Egy a napokban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően január 1-jétől mintegy 25 százalékkal emelkedik a nevelőszülők ellátmánya - jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára.