Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 21. 10:50, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Halasztást kér a bankszövetség a bankszámlák azonosítási határidejére

Halasztást kér a bankszövetség a bankszámlák azonosítási határidejére

A bankszámlák azonosítására előírt június 26-iki határidő meghosszabbítását kéri a bankszövetség szeptember 30-ig – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az MTI-nek.

A főtitkár azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, a bankok kérhetik a banki azonosítás határidejének meghosszabbítását.

Kovács Levente a szeptember 30-iki dátumról azt mondta, a bankok így a nyári hónapokban az új családtámogató konstrukciókra koncentrálhatnak.

Az eredeti határidő június 26-a, ha addig az erről értesített ügyfelek elmulasztják az adategyeztetést, a bankok kötelesek zárolni a bankszámláikat. Ebben az esetben se átutalni, se kártyával fizetni, se automatából pénzt felvenni nem tudnak az ügyfélazonosítás elvégzéséig. A befizetéseket, csoportos beszedéseket ugyanakkor nem érinti a zárolás.

A pénzmosásról és terrorizmusfinanszírozásról (Pmt.) szóló törvény határozza meg a pénzintézeteknek az azonosítást, így törvényt kell módosítani a halasztás érdekében. A határidő az EU minden tagállamában egységesen június 26-a.

Kovács Levente azt kéri a lakossági ügyfelektől, csak az menjen be a bankfiókba, aki erről étesítést kapott a pénzintézetétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni