Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Június 12. 09:13, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/MTI Fotó: Máthé Zoltán

Halász Judit kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

Halász Judit kapta idén a Magyar Szabadságért Díjat

Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész vehette át idén a Magyar Szabadságért Díjat. Az elismerést szombaton adták át a Gödöllői Királyi Kastélyban

- tájékoztatta közleményben az MTI-t Péterfi Csaba, a gödöllői polgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

A közlemény emlékeztetett rá: a Gémesi György által 2000-ben alapított Magyar Szabadságért Díjat minden esztendőben a Magyar Szabadság Napjához kapcsolódóan adják át, a díjjal olyan személyek munkásságát ismerik el, akik sokat tettek hazánk függetlenségéért, a magyar kultúra népszerűsítéséért, megőrzéséért.

Az idei díjazottat méltatva azt írták: Halász Judit munkájával egyedi stílust teremtett, mellyel jelentősen hozzájárul a magyar irodalom népszerűsítéséhez és megkedveltetéséhez. Dalain az évtizedek alatt számos generáció nőtt fel, egyedi stílusával, személyes varázsával a legfiatalabbak kedvenc előadóművészévé vált.

Az indoklás szerint a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriuma Halász Juditnak a jövő generációjáért végzett munkájáért, valamint a magyar irodalom népszerűsítéséért adományozta oda az elismerést.

A közlemény idézte Gémesi Györgyöt, aki szerint Halász Judit művészi munkáját mindvégig az őszinteség és a hitelesség jellemezte, és jellemzi ma is.

"A szabadság iránti vágyunk és a szabadság iránt érzett örömünk nem szűnik meg soha. Hiszen a himnuszban is a szabadság szerepel mint fontos motívum, és ez mindannyiunk szívében nagyon fontos" - olvashatók a színművész szavai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.