Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 31. 08:25, vasárnap | Helyi
Forrás: BAON

Halálos baleset Kecskeméten

Halálos baleset Kecskeméten

Nem tudták már megmenteni annak a 62 éves férfinak az életét, aki autójával összeütközött egy másik kocsival Kecskeméten, a Halasi úton.

Halálos baleset történt szombaton kora este Kecskeméten, a Halasi úton, a Kassai és a Szabadkai utcák közötti szakaszon. Egy VW Passat és egy Mercedes ütköztek össze. A Passat sofőrjét, egy 62 éves kecskeméti férfit a tűzoltók vágtak ki a roncsból. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Mercedesben ketten utaztak, ők elsődleges információink szerint könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

A baleset körülményeiről egyelőre keveset lehet tudni. Információink szerint a Passat kanyarodhatott, amikor a szemből érkező Mercedes nekiütközött. A Halasi úton 50-nel lehet menni szabályosan, ám feltételezhető, hogy a gyorshajtás is közrejátszhatott a tragédiában.

A Passatnak a jobb eleje és az oldala tört össze nagyon csúnyán, míg a Mercedesnek az eleje tűnt el az ütközéskor, illetve a hátulja is összetört. Mindkét autónak kitört a jobb első kereke. Mercedes kidöntött egy villanyoszlopot is, a vezetékek leszakadtak.

A két autó több mint 100 méteres távolságban állt meg egymástól, a nyomok alapján mindkét autó többször megpördülhetett. A négysávos úton körülbelül 200 méter hosszan szóródtak szét az autók leszakadt alkatrészei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Frissítés: A legfrissebb információink szerint a Mercedes terepjáróban utazó két ember súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményei körvonalazódni látszanak. Úgy tudjuk, hogy a belváros felől érkező Passat be akart fordulni a Szabadkai utcára, amikor a szemből, feltehetően nagy sebességgel érkező Mercedes nekiütközött. Az ütközés erejét jól mutatja, hogy – noha a járművek a Halasi út és a Szabadkai utca sarkánál ütköztek – a Passat visszasodródott egészen a körülbelül 100 méterre lévő Kassai utca sarkán túlra. A baleset pontos körülményeit a rendőrségi vizsgálat fogja kideríteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.