Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2015. Október 31. 14:44, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Hajtsunk fejet Mindenszentekkor a világháború áldozatai előtt is

Hajtsunk fejet Mindenszentekkor a világháború áldozatai előtt is

Némán, szívükben mély tisztelettel helyezték el az emlékezés koszorúit ma (október 31-én) városunk elöljárói a Felsőtemetőben található I. világháborús és II. világháborús emlékműnél.

Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterrel élükön látogatta meg városunk vezetése a világháborús emlékműveket.

A korábbi években csak a II. világháborús emlékműnél emlékeztek meg a Mindenszentekkor az elhunyt hősökről, idén először megtették ezt az I. világháborús keresztnél is. A sírhalmokon a régmúltat idéző felújítás nyomainak köszönhetően még olvashatók a nevek és évszámok, de az idő vasfoga sajnos keményen ostromolja a kőtáblákat. Rosta Ferenc alpolgármester ünnepi beszédét követően megtudhattuk, hogy hamarosan újabb felújítási munkálatok kezdődnek meg, hogy a föld alatt pihenő hősök tisztességben, és hozzájuk méltó környezetben nyugodhassanak.

Mindkét emlékművet friss virágok, csokrok díszítették, melyek arról árulkodnak, hogy városunk polgárai is fontosnak tartják a múlt hősei iránti tiszteletadást és nem múlhat el a Mindenszentek anélkül, hogy ne emlékezzenek vissza a háború szörnyűségeiben elhunytakra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 16:06, péntek | Helyi

Rekordot döntött a kastélyok és várak látogatottsága tavaly Magyarországon

Az eredmény elsősorban annak köszönhető, hogy 5 új létesítményt nyitottak meg és vezettek be a piacra tavaly, miközben minden korábban átadott létesítményük látogatottsága is átlagosan 35 százalékkal nőtt.

2022. Január 21. 13:57, péntek | Helyi

Vince-napi bortúra, vesszőszentelés a hajósi pincefaluban

Helyzetkép a hajósi pincék háza tájáról: milyen a tavalyi évjárat? Hol, mikor lehet vele megismerkedni? Milyen rendezvények várhatóak idén a Pincefaluban? Lesz-e Orbán-nap? Hogyan telelnek a szőlők?

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

2022. Január 21. 09:00, péntek | Helyi

Kiderült, nem jól veszünk levegőt

Kevés dolog annyira magától értetődő az emberek számára, mint a légzés.