Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 28. 16:42, kedd | Helyi
Forrás: Grófné Czere Anikó

Ha semmibe veszed saját magad, másoktól se várd az ellenkezőjét

Ha semmibe veszed saját magad, másoktól se várd az ellenkezőjét

Önszeretet, pozitív énkép, önbizalom: egyszóval önbecsülés. Problémáink többsége az életben valamilyen szinten az önbecsülés hiányából következik.

Bagdi Bella, személyiségfejlesztő énekes, több mint hét éve ösztönzi közönségét a pozitivitásra, a lelki békére és az önfejlesztésre dalaival, motivációs koncertjeivel és a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épülő országos Boldogságprogramjával.

Önbecsülésünk mértéke alapjaiban határozza meg az életünket, lelkiállapotunkat és azt, hogy mi mindent tudunk elérni. Minél alacsonyabb az önbecsülésünk, annál nagyobb mértékben befolyásolnak minket a negatív élmények. A jó hír viszont az, hogy az önbecsülés növelése tanulható, amelyet Bagdi Bella Sorsfordító önbecsülés c. önfejlesztő koncertjén el is elsajátíthatnak az érdeklődők Kiskunfélegyházán.

Az alacsony önbecsülésem miatt közel 30 éves koromig folyamatos kudarc volt az életem, – kezdte Bagdi Bella. Nem éreztem jól magam a munkámban, a magánéletemben, folyamatos gyomorgörccsel ébredtem minden reggel. Nem tudtam mit akarok, és állandóan gyötörtek a negatív gondolataim. Aztán elhatároztam, hogy ezen változtatok, és elkezdtem tudatosan tanulni az önbecsülésem növelését. Az életem egy élő példa arra, amilyen mértékben változik az önbecsülésünk szintje, olyan mértékben változik az életünk is. Ennek a lehetőségét szeretném most én is továbbadni azoknak, akik fejlődni szeretnének, hiszen a legtöbb probléma valamilyen módon az önbecsülésünk hiányából ered” – tette hozzá Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke.

Miért olyan hatékony az önfejlesztés zenével?

Kutatások igazolják, hogy a zene fejleszt bennünket. A zenével történő tanulás során jobban aktivizálódik az agykéreg.

Miért fontos élőben átélni?

Prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu, a bukaresti Carol Davila Orvosi Egyetem Orvosi és pszichoszomatikus pszichológia tanszékvezetője szerint a zenehallgatás körülményei befolyásolják a hatásfokot. Élő koncerten felhasználni a zenét a fejlődéshez azért a leghatásosabb, mert ott 3 fontos faktor ötvöződik: a nagyfokú koncentráció, a zenehangok az egész testre direkt módon hatással vannak, és a kollektív érzelem.

Aki szeretné átélni, megteheti március 10-én Kiskunfélegyházán este 6-tól a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Bővebb információ: http://bagdibella.hu/esemeny/sorsfordito-onbecsules-kiskunfelegyhaza/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.