Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2016. Január 18. 11:04, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ha Piroska fagy, negyven napi el nem hagy...

Ha Piroska fagy, negyven napi el nem hagy...

Nagyon nagy havazás várható tőlünk keletre: Bulgária, Románia délkeleti részein 60-70 centi friss hó is jöhet.

Délről nedves levegő érkezik, észak felől továbbra is szivárog a kontinens belsejébe a hideg, sarkvidéki légtömeg, a kettő találkozásából pedig nagyon nagy havazás várható tőlünk keletre: Bulgária, Románia délkeleti részein 60-70 centi friss hó is jöhet.
De nem Magyarországon, hanem tőlünk keletre, ahol az elmúlt órákban egy mediterrán ciklon érkezett, így délről érkezik a nedves levegő, észak felől pedig továbbra is szivárog a kontinens belsejébe a nagyon hideg, sarkvidéki légtömeg, a kettő találkozásából pedig nagyon nagy havazás várható: Bulgária, Románia délkeleti részein 60-70 centi friss hó is jöhet.

Magyarországon a hétfői nap nem a csapadékról, sokkal inkább a napsütésről, illetve a kissé megerősödő légmozgásról szól majd. A népi időjóslás szerint egyébként, "ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy”. És péntekig valóban számolni lehet a nappali fagyokkal, bár szerdán pár fokot emelkedhet a hőmérséklet, vasárnapig biztosan marad a rendkívül hideg idő, a hajnali mínusz 11-12 fokkal.

Hétfőn nyugat felől csökken a felhőzet, mindenütt kisüt a nap, és gomolyfelhők képződnek. Legtovább a Tiszántúlon várható összefüggő felhőtakaró, ott hajnalban néhol még hószállingózás is lehet, később csapadék már nem várható. Az északi, északkeleti szelet a Zempléni-hegység környékén, a Tiszántúlon és az Alpokalján helyenként erős lökések kísérik, a középső országrész ígérkezik legkevésbé szelesnek. Északkeleten a havas tájakon a szél hordhatja a havat. A légmozgás tartós mérséklődésére délutántól számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +1 fok között valószínű. Késő estére -7, -2 fokra hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.