Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Szeptember 20. 15:13, kedd | Helyi
Forrás: Bense Zoltán

Ha ősz, akkor kórustúra

Ha ősz, akkor kórustúra

Épp, hogy elkezdődött az új tanév, és máris táborozni mentek a Batthyány
Lajos Általános Iskola negyedik, ötödik és hatodik „z” osztályok tanulói.

Az osztályfőnökök vezetésével, kiegészülve kisérő pedagógusokkal a már hagyományos kórustúrára utaztak a gyerekek.

A helyszín az idén is a Zánkai Erzsébettábor volt, mely 2 éjszakára adott otthont a táborozóknak. Az odafelé vezető úton az északi part „fővárosában”, Balatonfüreden városnéző kisvonatozás volt a program, délután pedig már a Balaton vizét szelték a tábori hajóval. Másnap reggeli után játékos fizikai kísérleteket tekintették meg, majd elfogyasztotték ebédjüket. Kora délután a közben eleredő eső ellenére felmásztak a Hegyestűre, melyről csodálatos panoráma tárult a kirándulók elé.

Elutaztak Keszthelyre, ahol megcsodálták a Festetics kastélyt. A tükörterembe érve Nagyné Mészáros Erika tanárnő, karvezető irányításával, Molnár Elvira ének tanárnő segédletével hamar összeállt a kórus, mely szépen szólt a jó akusztikájú, csillogó helyiségben. A rögtönzött előadást még a teremőr és az épp ottlévő látogatók is megtapsolták.

Az utolsó napon a rendrakásé és a pakolásé volt a főszerep, majd zárásként szólampróba következett, melynek végeztével értékelték a Balaton-felvidéki 2 és fél napot. Útközben a Tihanyi Levendula Manufaktúra kiállítását tekintették meg. Megismerhették az 1920-as években kezdődött történetet, mely emléket állít egy elkötelezett ember, Bittera Gyula munkásságának. A táborozók szinte érezték Tihany színeit, illatát, megismerhették a település méltán világhírű hagyományait, mely szoros kapcsolatban áll a világgal.

A Batthyány Iskolában is őrzik a hagyományokat, ezért is tartják a közösségformáló táborokat és kórustúrákat. A hagyományokat, melyek összekötik az embert és a környezetet.

Fotó: batthyanyiskola.hu

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.