Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2020. Február 04. 13:11, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Ha informatikát tanulsz, biztos lesz a jövőd

Ha informatikát tanulsz, biztos lesz a jövőd

Óriási a munkaerőpiaci igény az informatikusokra. Magyarországon jelenleg 22 ezer betöltetlen állás várja a szakembereket

– mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) digitalizációért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.

Solymár Károly Balázs a II. kerületi Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban 11. évfolyamos diákoknak tartott pályaorientációs előadásában azt hangsúlyozta: az informatikai tudás óriási kincs lehet, arra minden ágazatban, köztük a gépjárműiparban, az egészségügyben és az agráriumban is szükség van.

Ugyancsak szükség van informatikusokra a közlekedés, a repülés, a logisztika és a honvédelem területén – jelezte a helyettes államtitkár, azt is kiemelve, hogy az ágazatban dolgozók tudására a jövőben egyre inkább igény lesz.

Az elsősorban logikus gondolkodást, kreativitást, nyitottságot, csapatban gondolkodást és angol nyelvtudást igénylő hivatás jelenleg a legversenyképesebb fizetést biztosítja Magyarországon. Az átlagkeresetek tekintetében még a bankszektort is megelőzi az informatikusok bérezése – ismertette. Megjegyezte, hogy a legkeresettebbek az alkalmazásfejlesztő és programozó szakemberek, köztük is a Java-fejlesztők.

Solymár Károly Balázs tájékoztatása szerint a kiemelkedő bérezésen kívül kényelmes munkakörnyezet biztosításával is ösztönzik munkavállalóikat az informatikai állásokat kínáló cégek.

A pályaválasztás előtt álló tanulókat a helyettes államtitkár arra biztatta, hogy felsőoktatási képzés keretében, lehetőleg mesterdiplomát és akár doktori fokozatot is szerezve tanulják meg a szakmát, majd szólt a szakmai gyakorlat megszerzésnek fontosságáról is.

„Az egyetemi képzés olyan széleskörű alaptudást és világlátást ad, amiből évtizedekig lehet építkezni” – hangoztatta.

Solymár Károly Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország számtalan felsőoktatási intézményében van lehetőség programtervező, gazdasági és üzemeltető informatikus képzettséget szerezni, a hallgatók számára számos ösztöndíj-lehetőséget is biztosítanak.

A címlapfotó illusztráció.

Címkék: informatikus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.

2024. Május 16. 16:06, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.